Miért érdemes Tibetbe utazni?

Ugyan ki ne szeretne élete során legalább egyszer ellátogatni a misztikus Tibetbe? A látványosságok mindent pénzt megérnek és arra, aki vállalja az utat, garantáltan egy felejthetetlen élmény vár. Indulás előtt azonban érdemes átgondolnunk néhány dolgot annak érdekében, hogy az egészségünket a legkevésbé se tegyük semmilyen veszélynek.

[wp_ad_camp_1]

Ha például valaki légzési vagy keringési zavarokban szenved, akkor mindenképp kérje ki az orvosa tanácsát, mielőtt még nekivágna az útnak. A legbiztosabb az, ha mindenki visz magával egy-egy légzőkészüléket, hogy semmiképp se érje kellemetlen meglepetés. Aki járt már ezen a tájon, az bizonyára tökéletesen tisztában van azzal, hogy a Tibetbe való megérkezés kezdetén – mondjuk úgy az első néhány órában – a legjobb, ha kerüljük felesleges testmozgást, valamint a kiabálást is, szervezetünket ugyanis mindez nagymértékben megterhelheti. Ha elmulasztjuk megfogadni ezt a tanácsot, akkor valószínűleg nagyon hamar olyan kellemetlen tüneteket fogunk tapasztalni magunkon, mint az idegesség, szédülés, vagy erőteljes migrén. Persze, ha betartjuk ezeket az egyszerű szabályokat, akkor zavartalanul élvezhetjük a kirándulás által nyújtott csodálatos látványt.

Tibet

Tibet

Tibetbe ajánlatos a legmelegebb nyári hónapokban, júliusban vagy augusztusban ellátogatni, ilyenkor ugyanis akár a 21 fokot is elérheti a hőmérséklet, azonban fontos, hogy vigyünk magunkkal vastagabb öltözéket is, hiszen megeshet az is, hogy ottlétünk alatt akár 10 fokot is csökken a hőmérséklet. Tibetben való tartózkodásunk során mindenképpen látogassunk el Lhászá-ba, amely egyébként szó szerinti fordításban a „napfény városát” jelenti, tegyük hozzá, nem véletlenül, hiszen ezen a területen évente 3005 órán keresztül süt a nap. Lhásza hídjának közelében számos építészeti remekművet tekinthetünk meg: itt található például a Potala-palota, a Csokhang templom, valamint a Norbu Lingka, ez utóbbi hely a dalai lámák nyári tartózkodási helye. A Tibetben elénk táruló látvány bizonyára nagy hatással lesz ránk, ugyanis annyi természeti és építészeti szépséget tekinthetünk meg, amennyit egyszerre még feldolgozni is nehéz!