Miért érdemes Brassóba látogatni?

Sokan hallottak Erdély történelmi és legendás vidékéről, de a régió egyik legjelentősebb városát, Brassót már sokkal kevesebben ismerik. Ezt tartják Románia egyik legszebb városának.

Az etimológiától eltekintve Brassó egy nagyon régi város, ahol a települések legrégebbi nyomai i.e. 9500-ból származnak. Maga a város építése állítólag 1023-ban kezdődött, az első falak megépítésével. Sajnos Brassóban még nincs repülőtér, pedig jelenleg is épül. A legegyszerűbb, ha Bukarestbe repül, és Brassóba busszal, autóval vagy vonattal megy. Rengeteg közlekedési szolgáltatás áll rendelkezésre, amelyek felveszik Önt a repülőtéren, és elszállítják a szállodába, mindezt körülbelül 20 euróért egy út esetén. Az alternatíva az, hogy busszal vagy vonattal indul Bukarest központjából. A történelmi központ nem túl nagy, így könnyen sétálhat és fedezhet fel mindent gyalog. Valójában nagyon élvezetes sétálni és élvezni a bárokkal és éttermekkel teli macskaköves utcákat, ahol nyáron kellemes a hőmérséklet, télen pedig általában hó borítja.

Brassó

Brassó

Ennek ellenére a tömegközlekedés hihetetlenül hatékony. Buszokból és trolibuszokból áll, de mindig pontosan közlekednek, minden buszmegállóban rendszeres frissítéseket és menetrendeket kap, és még ingyenes wifit is biztosítanak a fedélzeten. Körülbelül 30 perc alatt eljuthat a város egyik végéből a másikba. Tehát nyugodtan foglalja le az Airbnb-t a városközponton kívül, könnyen oda- majd visszatalál. Lehet, hogy nem ismeri Brassót, de Erdélyről biztosan hallott, a titokzatos régióról, Drakula mitológiai alakjának otthonáról. Valójában Vlad Tepes egy történelmi személy, ő ihlette ezt a mítoszt. Ő volt Havasalföld uralkodója a 15. században, és kegyetlen büntetéseiről volt ismert, mint például ellenségei megfeszítése.