Miért csináljunk pedikűrt otthon rendszeresen?

Minden lány és nő szeret szépen kinézni. Ez persze mindenkinél más- és mást takar, viszont az igényes, ápolt külső szinte mindenkinél hozzá tartozik. Ez a dolog is változik ízlésenként. Van, aki szeret több festéket rakni magára, van, aki nem szereti túlzásba vinni, és van olyan is, aki egyáltalán nem festi magát.

[wp_ad_camp_1]

Az olyan dolgok, mint a pedikűr, szinte mindenkinél jelen vannak. Amikor beköszöntenek a meleg nyári napok, és a csukott cipők helyett a szandálok kerülnek előtérbe, akkor szinte minden nő szereti, ha ki van festve a lábujjkörme. A stílus itt is változik mindenkinél, viszont az, hogy szeretik, ha a szandálból egy színes köröm villan ki az unalmas megszokott helyett, az nem. Hogy ezt elérje, a legtöbb ember kozmetikushoz megy, és ott csináltatja meg ezeket a dolgokat. Bár az eredmény garantáltan olyan lesz, amilyent akarunk, ez mégsem a legjobb megoldás, mert idő- és pénzigényes. Sokszor napokkal, sőt, hetekkel előre kell időpontot foglalni, és ez után szervezni, alakítani az összes későbbi tervünket. Hogyha ezt megtettük, és végre eljutottunk oda, akkor még van egy hátulütője a dolognak: sokszor nagyon sok időbe, akár órákba is telhet egy bonyolultabb pedikűr elkészítése, amelyet végig kell várnunk. A harmadik kellemetlenség pedig természetesen a pénz. A körömfestés (akár kézről, akár lábról legyen is szó), irreálisan sokba kerül, főleg akkor, ha nem sima festést kérünk, hanem zselés lakkot, esetleg körömépítést. Ebben az esetben az ár a duplájára nőhet, és igaz, hogy egy jó hosszú ideig nincs bajunk vele, akkor is nagyon soknak tűnik ennyit kifizetni egy körömfestésért.

Pedikűr

Pedikűr

Mi akkor a megoldás? Az, hogy legyünk bátrak és kreatívak, és végezzük el otthon ezt a munkálatot! Meg fogják látni, hogy nincs is akkora nagy különbség az otthoni és a szalonban megcsináltatott körmök között, hogyha igényesen és türelmesen végezzük a dolgunkat. A legegyszerűbben úgy jutunk eredményre, ha ezeket a lépéseket követünk: először is, jól meg kell tisztítani a köröm felületét, és eltávolítani körülötte a bőrt, és azokat is, amelyek belepték a körmöt. Ezt követően még egyszer meg kell tisztítani a körmöt (csak vízzel), hogy eltűnjenek róla a megmaradt pici bőrdarabkák, hogy ne tudjon majd felpattogni a festék. Ez után úgy kell felkenni a festéket, hogy az ne érjen hozzá a köröm széléhez. Legjobb, ha lábujj elválasztó szivacsot használunk, mert könnyebben is hozzáférhetünk a körömfelülethez, és nem érnek majd össze. Ez után meg már csak annyi a dolgunk, hogy várunk, amíg megszárad…