Microsoft Surface Pro 7 áttekintés

A Microsoft Surface Pro 7 nem produkálja azt a generációs ugrást, amelyre sokan számítottunk, mert hiányoznak a versenytartáshoz szükséges létfontosságú fejlesztések.

[wp_ad_camp_1]

Rengeteg lehetőség adódott a Microsoft számára, hogy sokkal többet tegyen le az asztalra, különös tekintettel a Microsoft Surface Pro 7 kért árára. A Microsoft rajongói erősebb USB-C megvalósítást reméltek. Még a vékonyabb képernyő előlapok is jók lettek volna. Úgy tűnik azonban, hogy a Microsoft nem siet a sor megfelelő frissítésével. Nem mintha az eszköz hiányozna a frissítésekből – a Microsoft Surface Pro 7 valóban új, lenyűgöző belső részekkel érkezik. Mindazonáltal ezek az energianyereségek nemcsak az akkumulátor élettartamát befolyásolták, hanem nem is elegendőek a kért ár igazolásához, különösen, ha a Microsoft pótolni akarná az új Surface Pro X elsöprő erejét és akkumulátor-élettartamát.

Microsoft Surface Pro 7

Microsoft Surface Pro 7

Érdemes még frissíteni a Surface Pro sorozat legújabb kiegészítésével? A Microsoft Surface Pro 7 inkább az innováció vihara előtti nyugalomra hasonlít, és ezért nehéz szívből ajánlani. Csak abban lehet reménykedni, hogy a Microsoft egyszerűen megmenti hardveres és szoftveres innovációinak többségét még izgalmasabb termékekkel, például a közeljövőben megjelenő Surface Neo-val és az elkerülhetetlen Surface Pro 8-cal. Lehet, hogy a Microsoft végre beépített egy USB-C-t portot, de semmi más nem változott a Surface Pro 7 kialakításánál a tavalyi modellhez képest. A készülék mérete még mindig 292 x 201 x 8,5 mm (11,5 x 7,9 x 0,33 hüvelyk), súlya pedig 770 g. A tablet továbbra is ugyanolyan matt fekete és ezüst alumínium felületű.  A táblagép érintőképernyője még mindig 12,3 hüvelyk átmérőjű képátlóval rendelkezik, 2736 x 1824 felbontással és 3: 2 oldalaránnyal. Ugyanolyan éles, vibráló és érzékeny az érintésre, mint az előző generáció, ami már amúgy is elég hatásos volt.