Mi van, ha a víz átázik a mennyezeten?

Elszíneződés, göröngyös gipszkarton vagy repedt vakolat? A vízcseppekről a mennyezeten arra gondolhatja, hogy maga a mennyezet szivárog, viszont a valóságban a mennyezetből származó víz egy másik rendszer tünete, amely szivárog.

[wp_ad_camp_1]

További infókat itt talál. Ha a mennyezet vízkárosodást és csepegő vizet produkál, akkor a problémát két rendszer egyikében kell keresni: a tetőfedő rendszerben vagy a vízvezeték-rendszerben. Nincs egyetlen bevált módszer a mennyezeti szivárgások kijavítására, mivel az okok oly sokfélék. A probléma kezelésének módja az okától függ. A tető javításához ács- és tetőfedő készségek és anyagok szükségesek, míg a vízvezeték-szivárgásokhoz szakképzett vízvezeték-szerelő szükséges, valamint azok a berendezések, amikkel a szerelő rendelkezik. Bármi legyen is a mennyezeti szivárgás oka, amikor először észreveszi a elszíneződést vagy a csepegő víz első jeleit, vegye figyelembe, hogy sokkal rejtettebb lehet a víz a fenti gipszkarton felett.

A további károkat minimalizálhatja és elkerülheti a mennyezeti felületek széles körű cseréjét, ha a mennyezetbe lyukat fúr a sérült terület közepére, és hagyja, hogy a víz egy vödörbe folyjon. A nedves gipszkarton nagyon jól kiszárad, ha gyorsan kiszívja a vizet, de ha egy ideig folyik a víz, akkor a papír alapja széteshet vagy penészessé válik. Sokkal könnyebb egy gipszkarton mennyezet kis felületét javítani, mint a teljes gipszkarton paneleket felülről kicserélni. A tető szivárgását viszonylag könnyű javítani, ehhez csak egy kevés cement szükséges a zsindely károsodásának lezárásához. Ha bonyolultabb a probléma, akkor az szükségessé teheti az egész régi tetőfelület cseréjét. Feltételezzük, hogy a szivárgás lokalizált és javítható úgy, hogy a tetőfelületén a lyukat megjavítjuk, vagy legfeljebb egyetlen zsindelyt kicserélhetünk, ez még nem bonyolult és nem is költséges.