Mi mindenre jó a goji?

A C-vitamin jótékony hatásait valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. A gyógyszertári készítmények csomagolásán található fogyasztásra ajánlott napi adag sokak szerint egyenesen nevetséges ahhoz képest, amennyi C-vitamint igényelne a szervezetünk, hogy optimálisan működjön!

[wp_ad_camp_1]

Eme vitamin kapcsán igazság szerint rengeteg vita van: egyesek szerint, ha túl sokat veszünk be belőle, az nagyon kellemetlenül érintheti a vesénket, míg más források szerint szinte korlátlan mennyiségben fogyaszthatunk minden olyan ételt és étrend-kiegészítőt, amelynek magas a C-vitamin tartalma. Sokan ellenzik a szintetikus vitaminok beszedését, míg mások esküsznek rá, hogy ez az, ami mindig kigyógyítja őket a náthából. Ha valaki azoknak a táborát erősíti, akik kizárólag természetes módon akarnak C-vitaminhoz jutni, akkor van számukra egy jó hírünk: a goji bogyó olyan gyümölcs, amelynek óriási a C-vitamin tartalma. Konkrétan az egész világon a második helyet foglalja el aszkorbinsav tartalom szempontjából. Ha úgy érezzük, mostanság kicsit erőtlenebbek vagyunk a szokásosnál, valamint gyakran válunk kisebb-nagyobb egészségügyi problémák áldozataivá, akkor éppen itt az ideje, hogy vásároljunk magunkat egy jó nagy adag gojit.

Goji bogyó

Goji bogyó

És hogy mi mindenre jó a kutatások szerint ez a fantasztikus növény? Nos, egyebek között segít gátolni az öregedést, csökkenti a gyulladásokat a szervezetben, segít a vérképzésben, segít megóvni az érrendszer betegségeitől, ráadásul a kínaiak szerint a cukorbetegség is hatékonyan kezelhető vele! Számos kísérlet arra enged következtetni, hogy a goji fogyasztása rendben tartja a vérnyomást, védi a májat, megóv minket a túlzott elhízástól és végül, de nem utolsó sorban a szájüregi betegségektől is teljesen megvéd! Abban az esetben tehát, ha szeretne ismét fitten-frissen ébredni, ha erősíteni akarja az immunrendszerét, vagy esetleg gyermeket szeretne, akkor bizony érdemes elrágcsálnia naponta jó néhány szemet ebből az ízletes bogyóból!