Mi legyen és mi ne legyen a LinkedIn profiljában?

A jól optimalizált LinkedIn profil elengedhetetlen a mai álláskeresésben. De mit lehet publikálni a LinkedIn profiljában, és mit érdemes kihagyni? A legnagyobb hiba, amelyet az álláskeresők elkövetnek a LinkedIn-profiljuk létrehozása és frissítése során az, hogy nem adnak elegendő mennyiségű „helyes” információt.

[wp_ad_camp_1]

Mindig vannak olyan dolgok, amelyek nem tartoznak a profiljába, ami rontja annak esélyét, hogy kitűnjön a toborzók szemében és kiépítse szakmai hálózatát. Soha de soha ne írja a bemutatkozásába, hogy az „aktív álláslehetőségeket keresek”. A címsornak tartalmaznia kell olyan kulcsszavakat, amelyek megmutatják képességeit és szakértelmét. Emellett a LinkedIn profilját olyan kulcsszavakkal kell optimalizálnia, amelyek segítenek a toborzóknak és a vezetőknek megtalálni önt.

Linkedin

Linkedin

LinkedIn-profiljához fényképre van szükség. Az, hogy egyáltalán nincs fénykép nagy hiba. Az is súlyos hiba viszont, ha a kép nem profi vagy illetlen. A LinkedIn profilba felvett fényképnek olyannak kell lennie, ahol profinak és megközelíthetőnek tűnik. Mások hajlandóbbak lesznek elérni és kapcsolatba lépni önnel, ha ilyen képet használ. Mint fent említettük, a LinkedIn profiljában rengeteg kulcsszót (készségek) kell tartalmaznia. Helyezze őket a LinkedIn címsorába, vegye fel őket a „Készségek és jóváhagyások” szakaszba, és sorolja fel őket az összefoglaló alatt található „Névjegy” részben. Rövid, de informatív „Névjegy” szakasz: Nem akar regényt írni ide. Csak egy rövid bekezdést kell írni. Senki nem fogja elolvasni az egész karrierjét. Szóval, legyen tömör. Ne írjon harmadik személyben sem. Az összefoglaló után ne felejtse el felsorolni képességeit, és azt, hogy mire képes. Ha ezeket megteszi, sikeresen kaphat állást a LinkedIn profilja által.