Mi a végleges szőrtelenítés?

Ha a testszőrzet letörlését fontolgatja, valószínűleg a lézeres szőrtelenítés előnyei és hátrányai vannak. Valójában először álljunk vissza – ha a szőrtelenítés a te dolgod (egyébként teljesen rendben van, ha kinőszed), akkor rengeteg ideiglenes lehetőség áll a rendelkezésére.

Megvan a klasszikus, gyors (és rövid életű) borotválkozás, a szőrtelenítő krémek (amelyek tipikusan vizes kutya illatúak benzinnel keverve, ha őszinte akarunk lenni), és valamivel hosszabb távú szőrtelenítési módszerek, mint a gyantázás (nem fájdalommentes piknik) és a kevésbé izgató testvércukor, mindkettő sima bőrt hagy maga után néhány hétig. A másik oldalon ott van az elektrolízis, amely még a lézeres kezeléseknél is tartósabb eredményeket produkál. Az elektrolízis egy szuperfinom tű segítségével elektromos árammal megöli az egyes szőrtüszőket. Ha úgy gondolja, hogy ez fájdalmasan és időigényesnek hangzik, akkor igaza van. És ezzel el is érkeztünk a lézeres szőrtelenítéshez, amely egy népszerű félpermanens lehetőség, amely károsítja a szőrtüszőket a szőrnövekedés minimalizálása érdekében. Míg a zúzódásai (gyakran úgy írják le, mint egy gumiszalagra pattanó érzés) nem éppen kényelmesek, a kezelés sok ember számára hatásos.

Végleges szőrtelenítés

Végleges szőrtelenítés

Így működik: A lézer a szőrtüszőkben lévő melaninra (pigmentre) fókuszál, egészen a gyökeréig égeti a hajat, ami olyan károsodást okoz, amely elriasztja a jövőbeni hajnövekedést. Ne feledje, hogy mivel a lézeres szőrtelenítés a melanint célozza, előfordulhat, hogy bizonyos típusú lézerek nem kompatibilisek bizonyos bőrtónusokkal és hajszínekkel.  Amikor a lézer által kiváltott bőrelszíneződésről van szó, a természetesen mély bőrtónuson túl vannak kockázati tényezők is. Dr. Maiman szerint, ha egy közelmúltbeli nyaralás vagy nyári medence melletti pihenés miatt napsütötte bőrt, nagyobb a bőr elszíneződésének kockázata, mivel átmenetileg megemelkedik a melaninszint.