Mi a teendő, ha rossz a főnöke?

A problémák, amelyekkel rossz főnökünk esetén szembesülünk, szinte túl kemények ahhoz, hogy megemlítsük, de a két legnagyobb probléma a következő: Ezek negatívan befolyásolhatják a munkánkat. Szomorúvá tehetik az életet. Már önmagában ez a két probléma olyan, ami miatt érdemes megpróbálni kitalálni, hogyan dolgozzunk hatékonyabban a főnökünkkel, még akkor is, ha rossz.

Van egy átfogó kifejezés, amelyet a főnökökkel és a munkatársakkal kapcsolatban használunk, az úgynevezett „nehéz eset”. Nem túl specifikus, mert pontosan nem tudjuk, mi a probléma. Néha, amikor a rossz főnök állandó zűrzavarának kellős közepén találjuk magunkat, nehéz pontosan tudni, hol lehet a nehézség. Csak azt tudjuk, hogy nehéz sikeresen együtt dolgozni ezzel a személlyel. Azt gondolhatja, hogy a főnöke nehéz eset, mert más szintű teljesítményt követelnek öntől. Győződjön meg arról, hogy egyértelmű, mit várnak el öntől. Lehet, hogy elvár valamit a főnökétől, amit egyszerűen nem tud megtenni. Azt gondolhatja, hogy barátságtalan, egyszerűen azért, mert nem mondja ki: „Jó reggelt”. Számukra ez egyszerűen időpocsékolás lehet. Vizsgálja meg saját elvárásait azzal kapcsolatban, hogy ön szerint mit kell tennie. Lehet, hogy nem túl nyitottak, vagy egyszerűen másképp működnek, mint amit megszokott. Állítsa vissza elvárásait.

Főnök

Főnök

Töltsön el egy kis időt a főnöke megfigyelésével, hogy lássa, mi az, ami hatással van önre. Ennek során megtanulhatja, hogy a főnöke önre támaszkodik, és ez extra stresszt okoz. Felfedezheti, hogy nem egy reggeli ember, vagyis el kell halasztania a fontos interakciókat ebéd utánra. Találja ki a ritmusukat, és módosítsa a sajátját. Túl gyakran, amikor nem szeretünk valakit, mindent megteszünk, hogy elkerüljük. Bár azt gondoljuk, hogy ez a taktika segíthet a radar alatt tartani, várjon addig, amíg egyértelműen kimeríti az összes lehetőséget. Azt is tapasztalhatja, hogy több kommunikáció segíthet az ilyen típusú személyekkel. A sötét sarokba húzódás ilyenkor nem segít.