Mi a filatélia?

A filatélia, vagy más néven bélyeggyűjtés sokak kedvelt szabadidős elfoglaltságának számít. Világszerte több millióan teszik le mellette a voksot, népszerűsége pedig úgy tűnik, töretlen. Gyermekként sokak élik meg a gyűjtőszenvedélyt, de a matricás albumok és pónilovak kora lassan lejárni látszik, hiszen az internet és a számítógépes világ beszippantja a fiatalokat. Nem véletlen tehát, hogy a bélyeggyűjtés inkább a harmincas korosztálytól felfelé kedvelt elfoglaltság. Akinél a gyermekkori szenvedély felnőttkorára is megmarad, már valószínűleg szép számmal összegyűjtött bélyegeket a világ minden tájáról.

[wp_ad_camp_1]

Manapság nem nehéz akár komplett gyűjteményekhez is hozzájutni, hiszen a világhálón rengeteg apróhirdetési oldalon találni ilyeneket. Ha esetleg a padláson porosodna egy régi bélyeggyűjtemény, érdemes utánanézni akár annak is, hogy mennyit érhet, és feltenni valamelyik hirdetési, vagy licitálásra lehetőséget adó weboldalra, hiszen a régi daraboknak bizony szép áruk van. A filatélia ritkaságairól könyvtárainkban is sokat lehet olvasni, így ha egy-egy bélyegszériáról szeretnénk többet megtudni, a vonatkozó szakmai könyvek között biztosan találunk izgalmas információkat.

Bélyeggyűjtés

Bélyeggyűjtés

Természetesen az internet is remek választásnak bizonyul akkor, ha gyűjteményünk kiegészítéséről van szó, ugyanis a megfelelő portálokra kattintva mindent megtudhatunk a számunkra érdekes bélyegekről.

A hazánkban kibocsátottakon túl nagy népszerűségnek örvendenek azok a bélyegek is, amelyek valamilyen idegen kultúra sajátosságait viselik magukon. Gyűjtőként az ilyen darabok igazi kuriózumnak számítanak, és a gyűjtemények legbecsesebb darabjaiként tartják számon azokat a rajongók. A filatélia napjainkban is sok új szerelmesre lel, akik számára egy-egy új darab beszerzése igazi boldogságot jelent.