Mi a culantro?

A Culantro egyike azoknak a gyógynövényeknek, amelyeket mindig kipróbáltunk volna és elgondolkodtunk róla az üzletekben, de soha nem szántunk időt arra, hogy ténylegesen kivizsgáljuk, mert igazából sosem mertük még kipróbálni.

[wp_ad_camp_1]

Néha ezt gyógynövényt, a culantrot hosszú levelű koriandernek nevezik. Mexikóban, Közép- és Dél-Amerikában és a Karib-térségben őshonos, ám világszerte trópusi övezetekben termesztik. Hosszú, szép, valóban zöld, fűrészfog szélű leveleket produkál, amelyeknek nagyon erős szaga van, olyan, mint a koriandernek. Olyan, mint egy koncentrált adag koriander aromája, amely elég intenzív ahhoz, hogy végre megvásárolja és kipróbálja azt. Mint ilyen, a kulináris szakértők arra törekednek, hogy kitöltsék a tudatlanság hiányosságait, és elárulják, hogy ugyanazon ételekben használható fel, mint a koriander, néhány fontos különbség mellett. Először is, mivel a culantro erősebb, kevesebbet kell használnia belőle.

Culantro

Culantro

Másodszor, hosszú ideig főtt ételekhez alkalmazható, amelyek esetében a koriander keserűséget ad, vagy elveszíti finomabb aromáját. Culantrot mások bátran használnak marha- és csirkelevesben, rizsben és babban, valamint párolt babban. Nagyon kellemes, füves, citrusos íze van. Ezenkívül az aroma nagyon jól keveredik a kókusztejjel, így ezzel is megéri kipróbálni. Javasoljuk a levelek leszakítását vagy levágását, mielőtt pörkölné a növényt, hogy jobb íz alakuljon ki. A Culantro még mindig ritka az USA kontinentális országának domináns szupermarket láncaiban, a legkönnyebben tehát az ázsiai és latin-amerikai piacokon lehet megtalálni. A vásárlás után csavarja le a leveleket lassan egy nedves papírtörlőbe, helyezze lezárt műanyag zacskóba, és kb. egy héten belül felhasználja az elkészíteni kívánt ételekhez.