Mexikóváros legcsodálatosabb látnivalói

A világ egyik legnagyobb városa, Mexikóváros Mexikó hatalmas fővárosa. Ez a hihetetlen metropolisz tele van történelemmel, csillogó kultúrával, ínycsiklandó ételekkel és csodálatos művészettel.

Eredetileg azték település volt – amint azt a 13. századi Templo Mayor romjai is bizonyítják – rengeteg épület utal vissza a spanyol gyarmati múltra, mint Új-Spanyolország fővárosára. Barokk templomok és díszes paloták húzódnak a macskaköves régi utcák között az egykori falvakban, amelyek ma a város részét képezik. Ezt a spanyol hódítók Ciudad de Mexico néven alapították 1521-ben, és Észak-Amerika legnagyobb városa és legrégebbi fővárosa. Ez egyben a világ legnagyobb spanyol nyelvű városa. 2250 méteres tengerszint feletti magassága miatt a világ egyik legmagasabban fekvő fővárosa is egyben. A város hosszú kapcsolatot ápol a művészettel, és az évek során híres értelmiségiek és művészek otthona volt, köztük a mexikói ikonok, Frida Kahlo és Diego Rivera is itt éltek.

Mexikóváros

Mexikóváros

Amint azt a nevéből is megtudhatja, a Centro Historico a mexikói főváros történelmi központja. Itt található a legtöbb fantasztikus műemléki látnivaló, amely a város legrégebbi részét alkotja. Nemcsak az azték város, Tenochtitlan eredeti helye, hanem itt alakult ki először a spanyol gyarmati városé is. Az itt található épületek többsége évszázados, és a környék a Zócalo – a központi, történelmi tér – köré összpontosul. A történelmi központ szívében, egy gyönyörű régi szecessziós épületben található az 5 csillagos Gran Hotel Ciudad de Mexico, amely a régi világ nagyszerűségét sugározza, és a különleges Tiffany ólomüveg mennyezet áll a középpontban. Végtelenül karakteres ez a felújított 5 csillagos szálloda – egykor itt volt a város egyik első áruháza. Úgy érezheti magát, mintha visszalépett volna az időben egy elegáns, élőzenét kínáló zongorabárral, ízlésesen berendezett szobákkal és egy ínyenc étteremmel, kilátással a Zócalo Plaza-ra.