Mexikó legszebb vulkánjai

Amellett, hogy rengeteg gyönyörű tengerparttal és félelmetes maja romokkal büszkélkedhet, Mexikó számos fenséges hegység és vulkáni csúcs otthona is. Ennek oka az, hogy az észak-amerikai nemzet a transz-mexikói vulkáni övön fekszik, amelyet sokan Sierra Nevada néven ismernek.

[wp_ad_camp_1]

A Baja Kalifornia-félszigeten, Mexikó északnyugati részén található, a Tres Virgenes három vulkánja, amelyek egy kaktuszokkal teli síkság felett fekszenek. Durva jelenléte és kopár lejtői lenyűgöző látványt nyújtanak, különösen, mivel szemben állnak a körülöttük lévő alacsony fekvésű tájakkal. A három közül a legmagasabb az El Virgen, amely eléri a 1.940 méter magasságot, és az El Azufre és El Viejo pedig délnyugatra fekszik. A vulkánok fantasztikus túrázási lehetőséget biztosítanak; csúcstalálkozójuktól kezdve a Kaliforniai-öböl csillogó vizeit távolról is meg lehet nézni. Az egyik legmagasabb mexikói csúcs a Cofre de Perote, amely egy óriási, 4.282 méter tengerszint feletti magasságban áll. Az azonos nevű nemzeti parkban fekszik és a hosszú kihalt pajzsvulkán hatalmas területen terül el, alsó lejtőin zöld erdő borítja.

Mexikó vulkán

Mexikó vulkán

A neve spanyolul és a helyi nahuatl nyelven egyaránt a megkülönböztető négyoldalas sziklás palástra utal, amely a kiemelkedő csúcsát alkotja. Míg a tetején lévő antennák kissé csúfítják a csúcs durva és egyenetlen tulajdonságait, a Cofre de Perote továbbra is egy kedves kirándulóhely, csodálatos természettel és gyönyörű kilátással. A Guatemala – Mexikó határátlépőnél található Volcan Tacana figyelemre méltóan Közép-Amerika második legmagasabb csúcsa. 4.060 méter magas, és a vulkán tornyai a párás esőerdők és kis álmos falvak felett fekszenek. Távoli hegyvidéki környezetéből adódóan Tacana és környéke figyelemre méltó biológiai sokfélesége, tiszta és érintetlen természete miatt. Mint ilyen, a hatalmas hegyen csodálatos a túrázás, és magasztos csúcsáról a közelben lévő hegyekre félelmetes kilátás nyílik.