Mesés gyerekszőnyeg = mesés álmok

A gyerekek szobája egy külön birodalom. Ott a mesevilág szereplőivel találjuk szembe magunkat mindenhol. Disney mese hősök a falon, a szőnyegen, az ágyneműn a játékoknál.

[wp_ad_camp_1]

Aki gyerekszobát tervez, alaposan átgondolja, milyen stílusban rendezze be a szobát. Kisfiúknak a kék szín árnyalatai élveznek előnyt, kislányoknál pedig a rózsaszín. Divatos ma a szürke is és a pasztellszínek árnyalatai. A gyerekszoba a lakás legvidámabb, legszínesebb helyisége. A gyerekek itt töltik idejük nagy részét. Játszanak, meghívják a kis barátaikat, házi feladatot készítenek, tanulnak és alszanak.

A gyerekszoba tervezésénél fontos szem előtt tartani, hogy ízlésük és az érdeklődési körük az idő előrehaladtával változik. Meg kell tervezni, hogy milyen intervallumra rendezkedünk be. Néhány év, vagy ettől jóval több? Vegyünk egy példát. A kisfiúk egyik kedvenc meséje a Verda, amit óvodás korukban kedvelnek, de az iskolás években már kezd kellemetlen lenni, ha még mindig ez a favorit. Az ovisoknak egy Verdás szőnyeg https://www.szonyegjoaron.hu/gyerekszonyeg/gyerekszonyeg-fiu-lany/verena-zold-csikos-gyerekszonyeg.html  szuper választás, de ha már iskolás gyermekről van szó, jobb lehet egy focis gyerekszőnyeg. https://www.szonyegjoaron.hu/gyerekszonyeg/gyerekszonyeg-fiu-lany/owl-szurke-gyerekszonyeg.html

Gyerekszőnyeg

Gyerekszőnyeg

Ugyanez igaz a kislányoknál is. A hercegnők, a Hello Kitty és a többi királylányos mese, feledésbe vész, ahogy telik-múlik az idő. Ekkor már választhatunk egy olyan gyerekszőnyeget, amivel a lányok azonosulni tudnak iskolás korban és még kamasz, vagy felnőtt korban is, a későbbi életszakaszokban. https://www.szonyegjoaron.hu/gyerekszonyeg/gyerekszonyeg-fiu-lany/bubo-lila-zold-gyerekszonyeg.html

Ha most csak a gyerekszőnyeget vesszük figyelembe, nagyon könnyű elveszni csupán ebben a témában is. A kicsik sok időt töltenek játék közben a földön, a szőnyegen. Szeretnek ott rajzolni, társasjátékozni és mindenféléket játszani. Ezért jó, ha valami vastagabb szövésű szőnyeget választunk a szobájukba. Viszont ha a gyerekszőnyeg takarítását nézzük, akkor nem előnyös például egy shaggy szőnyeget vásárolni oda, hanem egy hagyományos, ámde vastag gyerekszőnyeget. Rengeteg gyerekszőnyeg közül válogathatunk webáruházakban is, ahonnan kényelmesen be is tudjuk szerezni, cipekedés és sorban állás nélkül.

Gyerekszobát tervezni mindig jó és vidám dolog. A szülők, a felnőttek kicsit visszamehetnek az ő gyerekkorukba, nosztalgiázhatnak. Minden szülő szeretné megadni gyermekének a legjobbat. Egy gyönyörűen berendezett gyermekszobával harmonikus, egészséges légkört tudunk nekik teremteni.