Mennyire biztonságos a Google Drive?

A Google Drive milliók számára nélkülözhetetlen része a mindennapi munka rutinjának. Kényelmes, gyors, ingyenes, és az összes szükséges eszköz egy helyen található. Mennyire biztonságos viszont a Google Drive, és hogyan befolyásolja az adatvédelmet?

[wp_ad_camp_1]

A Google Drive egy online fájlszinkronizálási és tárolási szolgáltatás. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy fájljaikat feltöltsék a Google szervereire, online tárolják és megoszthassák másokkal. Online jellege miatt a titkosítás átmeneti és nyugalmi szempontból kritikus jelentőségű. Noha a Google Drive biztonsága papíron jól néz ki, néhány szempontot figyelembe kell venni: A Google üzleti modellje mások adatainak összegyűjtésétől függ. Tehát itt nem számíthat a magánéletre és adatvédelemre. A Google a múltban különféle adatsértések miatt szenvedett, és nincs garancia arra, hogy a jövőben nem fog megint ilyen előfordulni.

Google Drive

Google Drive

A Google a visszaszerzési kulcsok tulajdonosa, amelyek hozzáférést biztosítanak az Ön adataihoz. A Google dekódolja és újra titkosítja a fájlokat, miután elérte a Google Drive-ot. Tehát kevés ellenőrzése van önnek a titkosítási folyamat felett, amely akkor zajlik, amikor a fájl belép a Google rendszerébe. A Google Drive meglehetősen biztonságos, de egyáltalán nem privát. A technológiai óriás hatalmas mennyiségű információt halmoz fel és továbbadhatja azt harmadik félnek, vagy felhasználhatja hirdetési célokra. A Google Drive-dokumentumai nem kivételek e szabály alól. A Google alkalmazottai az Ön tudta nélkül hozzáférhetnek bármilyen dokumentumhoz. A Google Drive biztonságának és magánéletének fenntartásának egyik nagyszerű módja a fájlok független titkosítása. Javasoljuk, hogy a NordLocker használatával titkosítsa és óvja meg fájljait a legfejlettebb technológia segítségével.