Melyek a guava egészségügyi előnyei

A Guava hagyományos egészségügyi megoldás számos problémára. A kutatások arra utalnak, hogy a guava gyümölcsök és levelek számos előnnyel járhatnak.  A guava trópusi gyümölcs, sárgás-zöld bőrrel, és közép-amerikai fákon nőnek. A hagyományos guava fa latin neve Psidium guajava. Az emberek több országban, köztük Indiában és Kínában, hasmenés kezelésére használják a guava levélteát. Más országokban, mint például Mexikóban, az emberek hagyományosan a gyümölcs húsát használják a sebek gyógyítására.

[wp_ad_camp_1]

A guava levél tea segíthet megakadályozni a vércukorszint emelkedését és javítani a tüneteket a 2-es típusú cukorbetegeknél. A klinikai vizsgálatokból és állatkísérletekből származó bizonyítékok 2010-es felülvizsgálata azt sugallja, hogy a guava levél tea segíthet javítani az inzulinrezisztenciát és csökkentheti a vércukorszintet. Ezek az előnyök a guava levélkivonatból származó vegyületekből adódhatnak, amelyek segítenek mérsékelni a glükóz felszívódását, miután egy személy étkezés után elfogyasztja. A guava levélkivonatot tartalmazó kiegészítők csökkenthetik a menstruációs görcsöket. Egy 2007-es vizsgálat eredményei azt sugallják, hogy a guava levélkivonat-kiegészítők alkalmazása csökkentheti a menstruációs fájdalmat az elsődleges dysmenorrhoea-ban szenvedő nőknél.

Guava

Guava

A kutatás résztvevői, akik naponta 6 mg kivonatot fogyasztottak, kevesebb menstruációs fájdalmat tapasztaltak, mint az ibuprofent szedő nők. A guava levél tea a hasmenés hagyományos gyógyszere a világ számos részén. Az állatkísérletekből származó bizonyítékok arra utalnak, hogy a levélkivonat potenciálisan jó gyógyszer a fertőző hasmenés kezelésére is. Egy 2015-ös tanulmány azt vizsgálta, hogy e kivonat hogyan hat a fertőző hasmenéssel rendelkező egereken. A fertőzés gyorsabban eltűnt az egerekből, amik guava levélkivonatot fogyasztottak, mint azokból, amik nem.