Megfázás elleni gyógymódok és gyógyszerek

A náthát ma már a köznyelvben sokan csak megfázásként használják. A nátha a felső légúti megbetegedések vírus által okozott típusainak gyűjtőfogalma. Az emberek csak megfázásként emlegetik és őszintén szólva nem is veszik túl komolyan, mivel a többség a tél folyamán többször is megbetegszik és komplikációk nélkül túlesik rajta.

[wp_ad_camp_1]

Megfázás meglehetősen gyakori megbetegedés, ezért sokan nem veszik komolyan, így orvoshoz sem fordulnak. A probléma, hogy sokan betegen is ugyanúgy dolgoznak tovább, mint egészségesen. Így egyrészt nehezebben gyógyulnak, másrészt közösségben járványszerű méretben fertőznek meg másokat. Egy munkahelyen vagy gyermekközösségben egy-két nap alatt a többség megtapasztalja magán a megfázás kellemetlen tüneteit. A megfázás cseppfertőzéssel terjed elsősorban, tehát tüsszentés, köhögés és beszéd útján a levegőben is terjednek. Emellett a beteg által érintett tárgyak közös használata által is továbbadható a betegség. A megfázás általában nem jár szövődményekkel, kivéve, viszont a legyengült immunrendszerrel rendelkezők könnyebben elkapják a betegséget és nehezebben gyógyulnak meg. A fáradtság és a kialvatlanság is hozzájárul a betegség könnyebb elkapásához.

Megfázás

Megfázás

A megfázás jellegzetes tünetei miatt könnyű a betegséget azonosítani. Viszont a megfázás nem gyógyítható, csak a tünetek enyhíthetők. Az ágynyugalom nagyon fontos, különösen láz esetén. Emellett a kellő folyadék fogyasztásra is gondolni kell, melyet vízzel és gyógyteákkal célszerű pótolni. Így a váladék könnyebben felszakad és távozik a szervezetből. A megfázás elleni gyógyszerek is hatásosak, melyeket a gyogyline.hu webáruházból tud megrendelni, ahol bővebb információkat is talál a termékekről, illetve a szállítás és vásárlás kapcsán!