Megdöbbentő szabályok, amit a királyi családnak be kell tartania

Az angol királyi család élete rengeteg mindenben eltér az átlagos emberekétől. Sokan irigyen gondolnak az életükre, a pompára csillogásra, ami körül veszi a királyi család tagjait. De a hatalom és a rang nem jelenti azt, hogy kedvük szerint élhetnek, bármit megtehetnek, amit szeretnének. Épp ellenkezőleg: sokkal szigorúbb szabályok irányítják mindennapjaikat, mint egy hétköznapi embernek.

[wp_ad_camp_1]

Persze vannak kiváltságaik is, Erzsébet királynőnek például nem kell útlevél és jogosítvány az utazáshoz és a vezetéshez, de rengeteg protokolláris szabályt kell még neki is betartania. Sok nőnek a legkényelmesebb keresztbe tett lábakkal ülni, a királyi család tagjainál ez a póz hatalmas illetlenségnek számít. Tilos keresztbe tenni lábaikat, úgy kell elhelyezkedniük, hogy a térdeik és a bokáik összeérjenek. A helyiségbe belépés és a helyfoglalás is szabályozva van. Amikor a királyi család megérkezik valahová, először a királynő, majd Károly herceg és Kamilla, Vilmos Herceg és Katalin lépnek be az eseményre, és ebben a rendben ülhetnek le.

Királyi család

Királyi család

Utazáskor nem szállhatnak egy repülőre a trónörökösök, Vilmos hercegnek és György hercegnek is külön kellene utazniuk, Vilmos és Katalin azonban nem hajlandóak betartani a protokollnak ezt a részét. Ez az előírás azért született meg, hogy légi katasztrófa esetén ne érje baleset az összes trónörököst. Utazáshoz mindig magukkal kell vinniük egy öltözet fekete ruhát, hogy haláleset bekövetkeztekor legyen náluk megfelelő ruha. Az alattvalókkal és a királyi család tagjaival szemben is be kell tartani a megfelelő távolságot. Az étkezésnek teázásnak, kávézásnak is pontos szabályai vannak, ha bárki a királynő társaságában étkezik, csak akkor állhat neki az evésnek, ha őfelsége is enni kezdett és eddig ehet, amig a királynő.