Másnaposság ellen a legjobb gyógymódok

Néha egy-két buli elengedhetetlen eleme, az alkohol is és az is előfordulhat, hogy jobban csúszik, mint kellene aztán másnap pedig jönnek a kellemetlen tünetek. Van viszont pár hatékony trükk mely által enyhíteni lehet a szörnyű másnaposság tüneteit és egész könnyedén át lehet vészelni. Először is igyál sok-sok folyadékot. Köztudott, hogy a túlzott alkoholfogyasztás a sejtek kiszáradásával jár, ami pedig a szervezet dehidratáltságához vezet.

[wp_ad_camp_1]

A hatékony tompítás érdekében jó, ha már azonnal lefekvés előtt meghúzol egy nagy üveg szénsavmentes ásványvizet és reggel is ez legyen az első dolgod. A víz mellett még jó a magas C-vitaminban gazdag gyümölcslé is vagy a tea és a pezsgőtabletta is.

Másik fontos dolog, hogy növeld az energiaszinted B-vitaminnal, mivel a B-vitamin szolgáltatja a testsejteknek az energiát és egyúttal beindítják a zsír és a fehérjék anyagcseréjét. Reggelire tehát jöhet pár tojás, kevés gabonapehely, esetleg néhány szelet pirítós is megfelelő lehet, ha nincs persze B-vitamin komplex tablettát, ami azonnal feldolgozza az alkoholt.

Másnaposság

Másnaposság

A népszerű aszpirin a másnaposságra is gyógyír. Ha bírja a gyomrunk, akkor az aszpirin is hatékony gyógymód lehet. A magasabb hatásfok elérése érdekében nem árt, ha már azonnal lefekvés előtt beveszünk egy pirulát a vízzel együtt, de ha ez elmarad akkor még reggel is jó szolgálatot tehet. Abban az esetben viszont, ha nincs kéznél, akkor bármilyen paracetamol-tartalmú gyógyszer jó szolgálatot tesz.

Az oxigénhiány pótlása sem utolsó, az is fontos annak érdekében, hogy könnyebben vészeljük át a másnapot. Az oxigén hatására a vér kitisztul, így ha lehetséges, aludj inkább nyitott ablaknál, reggel pedig azonnal szippants mélyeket a friss levegőből a kitárt ablaknál. Néhány mélyebb lélegzet után kevésbé fogsz kóvályogni, enyhíti a panaszokat.