Magyarország legszebb városai

Magyarország egy olyan hely, amely lenyűgöző történelemmel rendelkezik, és sokkal többet kínál, mint a csillogó fővárosa; Budapesten kívül gyönyörű építészeti csodákkal, gőzölgő termálfürdőkkel és érdekes történelmi helyekkel találkozhat. Magyarország városai tele vannak csodálatos látnivalókkal, az érdekes múzeumok és elegáns paloták mellett történelmi várakat is látni lehet, amelyek az osztrák-magyar birodalom részét képezték valamikor.

[wp_ad_camp_1]

A magyar királyoknak otthont adó Székesfehérvár nagyon fontos város volt a középkorban. Számos kereskedelmi útvonalon feküdt, de nagy részét elpusztították az oszmánok a 16. században. A Habsburgok uralma alatt újjáépített város rengeteg elegáns palotát és kastélyt, valamint számos gyönyörű templomot és katedrálist kínál, a Szent Anna székesegyház pedig a leglátványosabb mind közül. A lenyűgöző Bükk-hegység által határolt Miskolc festői környezetben található; télen síelni is lehet a hegyek havas felső birodalmában. A város központja nagyon kellemes és olyan látnivalóknak ad otthont, mint a lenyűgöző, mégis morzsolódó Diósgyőri vár és a 13. századi protestáns Avasi templom, melyet egy rémisztő, mégis hangulatos temető vesz körül.

Sopron

Sopron

A római időkből származó Sopron az osztrák határon fekszik, alig egy órányira Bécstől. Mivel ez volt az osztrák-magyar birodalom része, polgárai magyarul és németül beszélnek. Hosszú története miatt rengeteg érdekes és lenyűgöző épület látható itt, a csodálatos tűzoltótorony pedig a fő látványosság, a főteret magába foglaló gyönyörű barokk épületek mellett. A Balaton nyugati partján fekvő Keszthely egy bájos hely, ahol számos történelmi épület és elegáns városház található, ezért ide is érdemes ellátogatni. Legfőbb látványossága a lenyűgöző neo-barokk Festetics-palota.