Madrid legszebb látnivalói

Spanyolország napsütéses nyarai mágnesként vonzzák az utazókat akik egy nyugodt pihenőhelyet keresnek, de az ország fővárosa és egyben a legnagyobb városa nem csak pihenésre szolgál. A madridi világszínvonalú művészeti múzeumok felfedezése, az építészeti csodák megtekintése, valamint a járdamenti kávézók pörgős nyaralást biztosítanak mindenki számára, és a madridi látnivalók túlságosan gyönyörűek ahhoz, hogy kihagyja őket.

[wp_ad_camp_1]

A Palacio Real hatalmas mérete a legimpozánsabb. A madridi királyi palota több mint 2500 díszes szobával büszkélkedhet. Bár a palotát még mindig hivatalos ünnepségekre használják, a struktúra elegáns szobái közül 50 nyitott a nyilvánosság számára. A leghíresebb madridi kastélyok közül a Plaza Mayor 1619-be nyúlik vissza, amikor a város határain kívül feküdt és bikaviadalokat tartottak itt. A téglalap alakú macskaköves tér három oldala a XVIII. Század végén épült és háromszintes lakások hosszúkás sorai határolják. A struktúrát freskók díszítik, és a kovácsoltvas korlátokkal díszített erkélyek lélegzetelállítóak.

Madrid

Madrid

A Museo del Prado Madrid egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága. A Juan de Villanueva építész által tervezett 18. századi szerkezet a világ egyik legszebb művészeti gyűjteményét tartalmazza. A 2007-es bővítés megkönnyítette a hírhedt múzeum látogatását. A 12. századtól a 19. század elejéig több mint 7000 műtárgynak adott otthont. A látogatók a spanyol művészek gyűjteményére összpontosíthatnak, köztük Goya, El Greco, da Ribera és Velázquez műveire. Parque del Buen Retiro vagy El Retiro néven ismert park egy 350 hektáros kertekkel, szökőkutakkal és épületekkel rendelkező park a városközpont szélén. A Retiro Park kolostorként alakult meg az 1500-as években, de azóta egy igazi királyi parkká nőtte ki magát.