Los Angeles – az angyalok városa

Ki ne hallott volna még Los Angelesről? És ezzel egyidejűleg valószínűleg mindenki ismeri a becenevét is, mely „az angyalok városa”. Ettől függetlenül azonban, ha valaki ezt az úti célt választja magának, valószínűleg nem azért teszi, hogy angyalokat lásson, hanem sokkal inkább talán sztárokat.

[wp_ad_camp_1]

Amerikai második legnagyobb városa mondhatni a gazdagok és szépek otthonául szolgál. Vagy esetleg még azokénak, akik gazdagok és szépek, na meg nem utolsó sorban híresek szeretnének lenni. Az ide látogatók számára természetesen rengeteg élményt és látnivalót kínál a település, de előtte lássuk mik is azon tudnivalók, melyekkel érdemes rendelkeznünk az utazás előtt! Los Angeles teljes neve eredetileg: El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles del Río de Porciúncula; ami magyarul annyit tesz, hogy: A mi úrnőnknek, az Angyalok királynőjének faluja a Porciúncula folyón.

Ehhez képest, a legtöbben csak úgy emlegetik a várost, mint L.A. Ez az információ talán nem lesz segedelmünkre az utazásunkkor, azonban érdekes lehet tudni. Los Angeles tulajdonképpen nem is nevezhető egy egységes városnak. Több „kisebb” településből áll össze, melyeknek nincs egy kinevezhető központja. Mindegyiket egybevéve azonban több mint 17 millió lakossal rendelkezik.

Los Angeles

Los Angeles

A városba érve jó, ha előzetes elképzelésekkel rendelkezünk arról, hogy mikor mit szeretnénk megnézni, mivel ezekhez valószínűleg autós vagy tömegközlekedésre lesz szükségünk. Arról ne nagyon ábrándozzunk, hogy majd gyalog bejárjuk Los Angeles utcáit, hiszen itt ez szinte lehetetlen. Nem fogunk találni eldugott üzleteket például a lakórészeken, és egyébként sem szokás itt gyalogszerrel közlekedni. Arra azonban számoljunk, hogy minden bizonnyal nem tudjuk majd kikerülni a dugókat, de ez L.A. utcáin teljesen megszokott is.

Los Angelesbe érve ne számítsunk arra, hogy majd kizárólag angolul beszélő amerikaiakkal találkozunk, hiszen itt nagyon élénken él a multikulturalitás. Rengetegen rengeteg helyről érkeznek ide, akik rengeteg nyelvet beszélnek. De ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen a világ minden részéről érkeznek olyanok, akik szerencsét akarnak próbálni. Ezért is lehet az, hogy akikkel találkozhatunk, azok nagy része a filmes iparban tevékenykedik, vagy arra törekszik. Los Angeles utcáiban mi magunk is filmben érezhetjük magunkat, hiszen számos filmet itt forgattak. És az is nagyon könnyen megeshet, hogy belecsöppenünk egy aktuális sorozat forgatásába. Ezen felül pedig olyan embereket láthatunk, amilyeneket eddig még sosem. Los Angeles látnivalóit már csak meg sem próbáljuk felsorolni, hiszen az lehetetlen is lenne. Annyi a megtekinteni való városrész, strand, utca, szórakoztató hely, hogy azt összeszedni is nehéz lenne. Inkább arra buzdítunk mindenkit, hogy ha teheti, keresse fel ezt a szenzáció várost, és fedezze fel magának a legjobb látványosságokat, és éljen át általuk egy életre szóló élményt!