L’Oréal – amit tudni érdemes a márkáról

A L’Oréal S.A. egy nemzetközi szépségápolási társaság, amelynek központja Clichy-ben található, Hauts-de-Seine-ben, székhelye pedig Párizsban van. Ez a világ legnagyobb kozmetikai vállalata, és a hajszínre, a bőrápolásra, a fényvédelemre, a sminkelésre, a parfümökre és a hajápolásra koncentrál.

[wp_ad_camp_1]

A 20. század elején Eugène Paul Louis Schueller, egy fiatal francia vegyész kifejlesztett egy hajfesték formulát Oréale néven. Schueller saját termékeket készített és gyártott, amelyeket aztán úgy döntött, hogy elad a párizsi fodrászoknak. 1919. július 31-én Schueller bejegyezte cégét, a Société Française de Teintures Inoffensives pour Cheveux-ot (a francia biztonságos hajfesték-társaságot). A vállalat, amely végül L’Oréal lett, a kutatás és az innováció által volt vezérelve a szépség területén. 1920-ban a vállalat három vegyészt alkalmazott. 1950-re a csapat 100 fős volt; 1984-re 1000-es volt és nagyjából 88.000-es napjainkban.

L'Oréal

L’Oréal

Schueller pénzügyi támogatást nyújtott és találkozókat tartott a La Cagoule számára a L’Oréal központjában. A La Cagoule egy erőszakos francia fasiszta beállítottságú és antikommunista csoport volt, amelynek vezetője politikai pártot hozott létre a Mou bevonás Szociális Révolutionnaire-ben (MSR, Social Revolutionary Movement), amely a megszállt Franciaországban és támogatta a Vichy németekkel való együttműködését. A második világháború után L’Oréal a csoport több tagját alkalmazta vezetőként, például Jacques Corrèzt, aki az Egyesült Államok műveletének vezérigazgatója volt. Ezt az érintettséget Michael Bar-Zohar izraeli történész keserű illat című könyvében alaposan vizsgálta. A L’Oréal elkezdte tevékenységét a hajszín üzletágban, de a vállalat hamarosan más tisztító és kozmetikai termékekre is szétágazott.