Lomtalanítás évközben? Így könnyedén megoldható!

Sokan epekedve várják az éves lomtalanítás időpontját, ám bizony néha előfordul, hogy az az egy időpont az egyáltalán nem elég. Hiszen bármi közbejöhet, lehet, hogy épp akkor nem tartózkodunk otthon, vagy épp nincs arra időnk, hogy összegyűjtsük a megunt kacatokat, aztán pár hónappal később ráeszmélünk, hogy nagyon is rendet kellene tenni a fészerben, vagy az emeleten.

Ilyenkor aztán két lehetőségünk maradt. Vagy türelmesen kivárjuk a következő – ingyenes – lomtalanítás napját, vagy a saját kezünkbe vesszük az irányítást. A legegyszerűbb – és legolcsóbb – persze várni, ám ez nem minden esetben járható út. Megeshet, hogy akár közel egy évet kellene kihúzni, ez pedig nagy adag felesleges kacat mellett iszonyatosan hosszú idő. Azonban ha mi magunk szeretnénk megoldani a lomok eltakarítását, akkor nem árt jó alaposan átgondolni, hogy ezt pontosan miképp is szeretnénk megtenni, ugyanis nagyon nem mindegy, mennyi időnk és persze mennyi pénzünk megy el erre az akcióra. Ha épp nagyon ráérünk és van a célra megfelelő jármű a családban – vagy közeli ismerőstől ingyen el tudunk kérni egyet -, akkor tulajdonképpen jól is kijöhetünk a dologból.

Lomtalanítás

Lomtalanítás

Csupán annak kell utánajárni, hogy a helyi hulladéklerakó milyen feltételekkel veszi át tőlünk amit odaviszünk és persze az sem mindegy, hogy vannak-e mennyiségi korlátozások. Ha ezt az információt beszereztük, akkor már csak némi kitartásra lesz szükségünk, no meg némi türelemre, hiszen fel is nekünk kell pakolni, illetve majd le is, de ez kisebb adag lom esetben nem akkora probléma. Ha azonban jó nagy mennyiségről van szó, akkor jobban járunk, ha profikra bízzuk a munkát. Azt azonban kalkuláljuk ki, hogy a teherautós lomtalanítás a kifizetődőbb, vagy az, ha rendelünk egy konténert és azt telerakjuk. Utóbbi főleg akkor szerencsés, ha zárt helyre le tudjuk rakatni – például a saját udvarunkba -, így biztosan nem telik meg idő előtt mások kacatjaival.