Lényegesen magasabb a COVID-19 terhe az influenzához képest, új kutatások szerint

A Journal of General Internal Medicine folyóiratban megjelent cikkben a Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) orvos-kutatói értékelték a COVID-19 relatív hatását a vírusos fertőzéssel kórházban kórházba került betegek esetében 2020 márciusában és áprilisában, szemben az influenzával kórházba szállított betegekkel.

[wp_ad_camp_1]

Összességében a csoport kimutatta, hogy a COVID-19 esetek lényegesen több heti kórházi kezelést, több mechanikus lélegeztetést és magasabb halálozási arányt eredményeztek, mint az influenza. A COVID-19 és az influenza egyaránt fertőző légúti vírusos betegség, amely súlyos esetekben tüdőgyulladáshoz és akut légzési elégtelenséghez vezethet. A COVID-19 és az influenza epidemiológiájának és klinikai jellemzőinek részletes összehasonlítása azonban hiányzik. „A COVID-19-et mind az egészségügyi szakemberek, mind a laikusok összehasonlították az influenzával, de valóban korlátozottan állnak rendelkezésre részletes objektív adatok e két betegségnek a betegekre és a kórházakra gyakorolt ​​hatásának összehasonlítására és szembeállítására”- mondta Michael Donnino, a BIDMC sürgősségi orvosa.” Összehasonlítottuk a BIDMC-be felvett betegeket. Megállapítottuk, hogy a COVID-19 súlyosabb betegségeket okoz és halálosabb, mint az influenza. ”

COVID-19

COVID-19

Donnino és munkatársai összesen 1634 kórházi beteget vontak be vizsgálatukba, közülük 582-nél laboratóriumi vizsgálatokkal igazolt COVID-19-et, 1052-nél pedig influenzát igazoltak. A csoport megállapította, hogy minden nyolc hónapos influenza-szezonban átlagosan 210 beteget vittek be a BIDMC-be, szemben a 2020 márciusában és áprilisában befogadott 582 COVID-19 beteggel. Míg 174 COVID-19-es beteg (vagy 30 százalék) mechanikus lélegeztetést kapott a két hónapos időszak alatt, mindössze 84 influenzás beteget (vagy 8 százalékot) helyeztünk lélegeztetőgépre az influenza mind az öt évszakában.