Légvárat otthonra? Így válasszunk!

Gyermekeink végtelennek tűnő energiáit lekötni az egyik legnagyobb kihívás, amivel szülőként szembesülünk, idővel pedig bármit megtennénk azért, hogy pár percig nyugodtan tehessük a dolgunkat. Egyszerűnek tűnik egy mese elé leültetni a lurkókat, ám ez sem mindig válik be, tudniillik a mozgalmas szórakozás mindig hívogatóbb.

Egy légvár például tipikusan olyan játék, amivel bármelyik gyerkőcöt le lehet foglalni, ám sajnálatos módon a legtöbbször erre csak rendezvényeken van lehetőségünk. Otthonra már kevesen szereznek be egyet, hiszen a bekerülési költség magas, arról nem is beszélve, miszerint rengeteg helyet foglal. De tényleg szükséges egy több tíz négyzetméteres légvár és valóban olyan drága dolognak számít egy ilyen? Az igazság valahol félúton van, hiszen egyáltalán nem mindegy melyik modell mellett tesszük le a voksunkat, miképp az is döntő tényező, mekkora szabad terület áll a rendelkezésünkre. Nézzük, mire érdemes figyelni, amikor úgy határozunk, meglepjük a családot egy légvárral.

Légvár

Légvár

Első körben azt kell nézni, hány gyermek használná az eszközt egyszerre. Amennyiben csak 1-2, akkor bőségesen elegendő egy maximum 2 méter oldalhosszúságú modell. Ne essünk túlzásokba, tudniillik a méret növekedésével exponenciális emelkedik az ár is, egy bizonyos határ felett pedig semmi pluszt nem ad, ha terebélyesebb darab mellett határozunk. Persze ha minden adott és egy valódi óriás légvárat választunk, az más, ám ez nagyon ritka esetben fordul csak elő. A működési elvre is érdemes nagy figyelmet fordítani. Ugyan kényelmesebbnek tűnik a felfújható változat, de valójában az inkább egy matrac, mintsem légvár. Ragaszkodjunk a kompresszoros változathoz, viszont arról ne feledkezzünk meg, hogy ezek bizony hangosak. Társasházakban ez hétvégén, illetve az esti órákban akár konfliktusokhoz is vezethet.