Lefolyó duguláselhárítás hatékonya

A dugulás leggyakoribb oka, hogy a lefolyóba nem oda való szilárd anyagok kerülnek, amik aztán megakadnak a lefolyócsőben és ahogy egyre nagyobb lesz a dugulás, egyre kevésbé folyik le a víz, míg végül egyáltalán nem folyik sehova.

[wp_ad_camp_1]

A lefolyóba duguláselhárításáról bővebb információkért katt ide. A lefolyóba kerülő ételmaradék, zsír, olajok valóságos időzített bombának számítanak, mivel csak idő kérdése, hogy a lefolyót eldugítsák. Bármikor történik dugulás, az mindig a lehető legrosszabbkor következik be. Ha a lefolyó furcsa, kotyogó hangokat ad, az nem sok jót jelent. A dugulásról sokszor mi magunk tehetünk, viszont városi vezetékeknél sokszor önhibánkon kívül történik hiba, melynek kialakulása nem kifejezetten a mi hibánk. Tehát fokozottan érdemes arra ügyelni, hogy a konyhai lefolyó esetén az ételmaradékokat, a fürdőszobában pedig az oda nem illő higiéniai eszközöket, törlőkendőket és más egyéb tárgyakat tartsuk távol a lefolyótól. Mivel ezek kizárólag hosszú idő alatt, vagy egyáltalán nem tudnak feloldódni.

Lefolyó duguláselhárítás

Lefolyó duguláselhárítás

Előfordulhat az is, hogy nem belső fennakadásról van szó. Sajnos nagyon gyakori, amikor az udvari vezetékeknél kell keresni a különféle problémákat. A probléma hátterében a legtöbb esetben a fa gyökerek, vagy a különféle kis kavicsok állhatnak, amik a csatorna beomlása miatt kerülhetnek oda. Pontosan ezért szokták azt javasolni a szakemberek, hogy a csatorna környékére egyáltalán ne ültessünk fákat, illetve bokrokat, mivel a gyökérzet könnyedén kárt tehet a vezetékekben. Továbbá érdemes olyan kialakítást végezni, hogy ha esetleg bármilyen dugulás vagy probléma keletkezne, akkor magas nyomású vízzel könnyedén hozzá tudjunk férni az elakadáshoz. A külső fennakadások során ugyanis egyáltalán nem könnyű elhárítani a problémát.