Laza, mozgatható fogak

A gyermekek esetében a laza fog gyakran izgalmas rituálét jelent. Amint az ember eléri a serdülőkort, a laza fog már nem normális jelenség. A felnőttek megriadhatnak, ha laza fogakat észlelnek. A felnőtt fogak állandóak és egy életen át tartóak.

[wp_ad_camp_1]

Klikk ide az infókért és mindent megtudhat arról, hogy hogyan lehet kezelni a laza, mozgatható fogakat. A budapestdental.hu weboldalon időpontot is kérhet. A felnőttek laza fogainak egyes okai ártalmatlanok. Mások egy fogorvosi látogatást követelnek meg, hogy megmentsék a fogat, eltávolítsák azt, vagy implantátummal helyettesítsék. Méretezés és gyökértervezés: Ez egyfajta mélytisztító eljárás, amely képes kezelni az ínybetegségeket és segíthet azok visszafordításában. Gyógyszerek vagy szájöblítés: Ezek segíthetik a fertőzött ínyeket a szájban lévő baktériumok gyógyításában és leküzdésében. Sebészet: A cél az ínybetegségek által károsított gyulladt ínyszövet és csont eltávolítása lesz. Csontoltványok: Ezek segíthetnek az ínybetegség miatt elvesztett csont újjáépítésében. Puha szövetgraftok: Más néven ínygraftok, ezek megakadályozza az ínybetegségben szenvedőknél az íny vagy a fog elvesztését. Fogászati ​​készülékek, például fogszabályzók: Ezek csökkenthetik az őrléstől származó károkat, és segíthetik a száj gyógyulását a fogműtétek után. A cukorbetegség kezelése: A megfelelő kezelés fontos a fogak egészsége szempontjából.

Fog

Fog

Ha egy laza fog kiesik, a fogorvos gyakran helyreállíthatja az ember mosolyát: például egy korona a hiányzó fog mindkét oldalán a fogakra illeszkedik. Ennek eredménye egy híd két egészséges fog között, amelyet egy hiányzó fog helyett egy műfog fog összekötni. Egy fogászati ​​implantátum egy mesterséges fogat és gyökeret jelent, amelyek kapcsolódnak az állcsonthoz. Amennyiben többet tudna meg ezekről az eljárásokról vagy önnek is mozgó foga van, nézzen be hozzánk a budapestdental.hu-ra.