Látnivalók Achensee városában, Tirolban

Az Achensee in Tirol egyike annak a 34 területnek, amely Ausztria harmadik legnagyobb tartományát alkotja, amelyet a lenyűgöző táj és az 50 kalandos hegyi tó státusza határoz meg.

A legfigyelemreméltóbb jellegzetessége az Achensee-tó ragyogó, 719 hektáros türkizkék vize – Tirol legnagyobb tava, amely a Rofan-hegység csipkés képződményei és az északi Mészkő-Alpokhoz tartozó, lakatlan Karwendel-hegység között húzódik meg. Az Achensee-tó körül öt falu található: Achenkirch, Maurach, Pertisau, Steinberg am Rofan és Wiesing. Együtt alkotnak egy óriási kalandparkot, amely az „Achensee Sport & Vital Park” néven ismert, több mint 50 tevékenységgel, amelyek elcsábítják a természetszerető, adrenalin-kereső és vadonra vágyó lelkeket. A szaggatott hegycsúcsok, a magas alpesi legelők, a kanyargós utak a csodálatos kilátókhoz és a hatalmas vízgyűjtő, ahol fürödni lehet, Achensee-t egy nagyon kedvelt nyári menedékhellyé teszik.

Achensee

Achensee

Ez nem rejtett titok, de Achensee terep- és kalandkínálata az oka annak, hogy Tirol egyik legnépszerűbb területe, és kiváló kiindulópont a felfedezéshez. Az emberek 1887 óta özönlenek ide, amikor az első gőzhajó a tóhoz ért. Az Achensee Shipping Company a mai napig szállítja az utasokat a smaragd vizeken. Nem is beszélve a gőzhajtású vasútról, amely Jenbach állomásról Achensee felé száguld az utasokat egy 6,4 km-es úton szállítva, amely több mint 400 méteres magasságban emelkedik. A sport éppúgy a szórakozásról szól, mint az új határaink feszegetéséről, és a Rofan érdemes teljesíteni a középkategóriás C fokozatú mászás első szakaszát, amely az Achensee 5-Peaks Via Ferrata része. A vezetett kerékpártúrák szépsége az Ön érdeklődési körének, sebességének és ügyességének megfelelő testre szabásban rejlik. Bár tudnia kell, hogy Archensee hegyi kerékpározása tökéletes hátteret biztosít Önnek, a jó benne az, hogy rögzített terv nélkül nincs két egyforma utazás.