Laminált tapéta: mit kell tudni a vásárlás előtt?

A konyhákban a mosogatók és tűzhelyek mögötti falakat étel, zsír és víz fröcsköli. Tehát egy rövid tapéta gyakran nem látja el megfelelően a feladatot. Érdemes tehát elgondolkodni a laminált lapos tapétákon.

Az egyik legjobb megjelenés a konyha- és fürdőszobatervezésben a teljes falú lemez tapéta, amely gyakran laminált munkalap anyagokból készül. Ez a logikus végeredmény a tapéta evolúcióban. Zökkenőmentes, sima és gyakran egyszínű, minden más tapéta anyagnál jobban védi a falakat és megkönnyíti a takarítást. A dizájnerkonyhákban egyre gyakrabban megtalálható, gyakorlatilag minden olyan konyha alapdarabja, amely ultramodern, letisztult stílusra törekszik. A konyhák és a fürdőszobák nagy hatású területek. A mosogató és a munkalapok mögötti fal ki van téve a nedvességnek, míg a tűzhely mögötti terület ki van téve a hőnek és az étel fröccsenésének. Burkolja le ezt a területet mozaiküveggel vagy porcelán csempével, fedje le fém mennyezeti panelekkel, vagy egyszerűen vonja be fényes festékkel – szinte bármilyen vízálló anyag vagy kezelés jó megoldás lehet.

A laminált lapos tapéta a gyűjtőfogalom a nagy, folytonos lemezanyagra, amelyet általában konyhai vagy fürdőszobai pult mögött használnak tapétaként. A födém vagy panel backsplashnek is nevezett változata vízszintesen a munkalap teljes hosszában, függőlegesen pedig a munkalaptól a fali szekrények aljáig nyúlik. Bár bármilyen típusú anyag felhasználható a lemez hátterében, a leggyakoribb anyag a munkalap laminált anyaga. A laminátum nagy formátumban kapható, és az ésszerű költségek mellett ideálissá teszi a lapok hátterének létrehozásához. A lap hátoldalának szépsége, hogy nulla vagy minimális varrással biztosít védelmet. A varratok megnehezítik a konyha tisztítását, és ez az egyik oka annak, hogy a csempézett munkalapokat nem helyezik el szélesebb körben.