Lakóautó bérlés árak, típusok és tudnivalók

Ha megszületett bennünk az elhatározás, hogy belevágunk egy lakókocsis túrába, akkor először is a megfelelő gépjárműre lesz szükségünk. A bérléshez viszont alaposan át kell gondolnunk, hogy mire van szükségünk, mik az igényeink, illetve elengedhetetlen, hogy információkat gyűjtsünk a témában.

Lakóautó bérlés árak tekintetében érdemes minél alaposabban tájékozódni. Ha tisztában vagyunk az árakkal, valamint azzal, hogy mit kapunk a pénzünkért, mi az, amire okvetlenül vágyunk, akkor könnyebb jó döntést hozni. Ma már nagyon sok cég foglalkozik lakóautó bérbeadással. Nem könnyű választani közülük, azonban pár szempontot figyelembe véve mégis megkönnyíthetjük a dolgunkat. Például, lehetőleg olyan céget válasszunk, amely a közelünkben van, így nagymértékben megkönnyíthetjük a dolgunkat. Arról is célszerű tájékozódni, hogy az autón van-e Casco biztosítás, valamint milyen extra kiegészítőket tudunk még mellé igényelni, ha esetleg lenne rá igényünk. A lakóautók ára nem csupán a választott típustól függ, hanem attól is, hogy főszezonban vagy mellékszezonban szeretnénk bérelni. Azt sem árt tudni, hogy szezontól is függően, van egy bizonyos minimális bérlési idő, jellemzően pár nap.

A lakóautózásra gondolva szinte mindenki a spontaneitásra és a szabadságra gondol, ami romantikus elképzelés, azonban, ha nem szeretnénk, hogy az út nagyrésze idegeskedéssel és stresszel teljen, akkor célszerű legalább nagyjából megtervezni az útvonalat, valamint, hogy milyen programokon szeretnénk okvetlenül részt venni. Vannak kifejezetten lakóautózásra szabott applikációk, melyek segítségével még egyszerűbb dolgunk lehet. Az integrált lakóbuszokat leszámítva, a lakóautókat sima B-kategóriás jogosítvánnyal lehet vezetni a személygépjárművekre vonatkozó szabályok betartásával.