Közületi toalettpapír fajták

Számtalan olyan hely van, ahol nagy embertömeg fordul meg napi szinten. Ilyen például a mosdó, ahol egymás kezébe adogatják a kilincset az emberek. Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor az embert sürgeti a szükség, lehuppan, elvégzi a dolgát és akkor szembesül vele, hogy nincs toalett papír. A felkészültebbek hordanak maguknál zsebkendőt, de azért valljuk be, nem ez a megoldás. Sokat elárul egy olyan mosdó, ahol nincs rendszeresen wc papír.

[wp_ad_camp_1]

Közületi toalettpapír három csoportra osztható. Az első kategóriába tartoznak az egy rétegű, natúr színnel rendelkező, újrahasznosított toalettpapírok. Az ilyen típusú toalettpapírok tökéletesek az alacsony minőségi követelményekkel rendelkező mosdókba. A második kategóriába a két rétegű toalett papírok tartoznak, melyek nyolcvan százalék fehérséggel rendelkeznek. Abban az esetben, ha fontos az ár, de nem lényeg a hófehér megjelenés, akkor érdemes ezt a típusú toalett papírt választani.  Nagy előnye, hogy gyorsan oldódik, így nem kell tartani a dugulástól. Az olyan lefolyókban, ahol gyakran szokott dugulás kialakulni, érdemes ezt a típusú toalett papírt használni. A harmadik típus szintén két rétegű, száz százalék cellulóz és teljesen hófehér. Ez egy teljes mértékben kompromisszummentes választás. Szintén gyorsan oldódik, továbbá puha tapinthatóság és rétegragasztás jellemzi. Ugyanakkor nem csak az alapanyagok alapján lehet kategorizálni a toalett papírokat!

Közületi toalettpapír

Közületi toalettpapír

Közületi toalettpapír hatalmas választéka

A közületi toalettpapírok szintén három különböző típusúak lehetnek méret alapján. A legkisebbek a mini elnevezést kapták, melyek tizenkilenc maximum húsz centiméter tekercsátmérővel rendelkeznek. Alapvetően ez számít a legelterjedtebb méretnek. Közepes forgalmú mosdókba tökéletesek. A midi a 23 centiméter átmérőjű tekercsátmérőt jelöli. Ahogy az elnevezés is mutatja, ez egy köztes méret a mini és maxi között. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a midi méretű toalettpapírok kizárólag maxi méretű adagolóba férnek bele, a mini túl kicsi számukra, nem férnek bele. Az úgy nevezett maxi toalettpapírok huszonhat és huszonnyolc centiméter közöttiek, maximum harminc centiméteres tekercsátmérővel rendelkeznek. A felső korlátot az adagoló szabja meg. Az ilyen típusú toalett papírok igazán nagy forgalmú mosdókba ajánlottak!