Közlekedés dinamikusan: elektromos robogó

Egyre többen gondolkodunk azon, hogyan lehetne elkerülni a dugóban álldogálást, a nagyvárosi autózást. Rövid távolságra ideális az elektromos robogó, halk és dinamikus, egyre gyakrabban találkozhatunk vele az utakon.

[wp_ad_camp_1]

Bár most még drágább az elektromos robogó, mint a hagyományos benzines jármű, üzemeltetési költsége viszont jóval alacsonyabb, száz kilométer körülbelül egy euróba kerül. Egy elektromos robogónak nincs gyakori karbantartást igénylő alkatrészei, olajat sem kell cserélni. Hatótávolsága is vonzóvá teszi: átlagban 50-150 kilométert tehetünk meg egy feltöltéssel, kiválóan alkalmas a városi tökéletes a városi utakra: 50-100 kilométert is mehetünk egy feltöltéssel. Bármelyik háztartási konnektorról három-négy óra alatt feltölthető a kivehető akkumulátor, vagy szükség esetén pótakkumulátor is behelyezhető. Legjobb, ha olyan robogót vásárolunk, amiben lítiumion akkumulátor van, ami drágább ugyan, mint az ólom akkumulátoros, viszont könnyebb, gyorsabban tölthető és hosszabb élettartalmú is ez a fajta akkumulátor.

Elektromos robogó

Elektromos robogó

A villanymotor dinamikus vezetési élményt nyújt: nem csak egy adott fordulatszám felett, hanem azonnal rendelkezésre áll a teljes nyomaték. Az elektromos robogóknak 45 km/h a végsebessége, ami gyors haladást biztosít. A legtöbb típuson kosár vagy tároló is találhatóaz ülés alatti tárolórekeszen kívül, így a kisebb bevásárlásokat is elintézhetjük vele. Benzines társához hasonlóan az elektromos robogók használata is jogosítványhoz kötött és bukósisak használata kötelező. Az elektromos robogó vásárlása igazán környezettudatos választás, ma már egyre inkább elvárás a minél kevesebb károsanyag-kibocsátás és csendes, mozgékony társra lelünk új járművünkben.