Kossuth rádió online műsorok

A második világháború végén az összes magyar rádiótornyot felrobbantotta a német hadsereg. Az újjáépítés 1948-ban befejeződött, és az I. Budapest rádiót 1949-ben Kossuth Lajos után Kossuth Rádió névre keresztelték, megemlékezve az 1848-1849-es magyar forradalom 100. évfordulójáról.

[wp_ad_camp_1]

Kossuth rádió műsorai teljesen díjtalanul megtekinthetőek a musor.tv weboldalon, tehát ha valahonnan értesülni szeretne arról, hogy a Kossuth rádión mely műsorokat hallgathatja meg, keresse fel weboldalunkat. A Lakihegyi tornyot 1968-ban újjáépítették egy új 300 kW-os távadóval, de ez már korszerűtlen volt, ezért a kormány egy sokkal erősebb torony építéséről döntött. A Solt adó 1977-ben készült el, kiemelt projektként 2000 kW-val, a Szovjetunió együttműködésével.  A 2000-es és 2010-es években felépítették az országos FM-adókat. A 180 perc („180 perc”) elnevezésű reggeli műsor három órás hírműsor, amely közérdekű hírekkel és élő beszélgetésekkel, gazdasági és politikai elemzésekkel, valamint külföldi tudósítóink beszámolóival foglalkozik a Kossuth rádión. A fő hírműsor, a Krónika évek óta az ország leghallgatottabb rádióhíradója.

Kossuth rádió

Kossuth rádió

Az óránkénti híradási blokkok képezik a napi programfolyamat kereteit. Az állomás félóránkként sugározza a híreket a reggeli és délutáni menetidő alatt. 2009 nyarán elindult a legfrissebb napi jelentés A hely („The Place”), amely kísérletezett az események, jelenségek, helyek és szakmák bemutatásával nagyon bennfentes szemszögből. A Határok nélkül program a kommunizmus bukása után jött létre, amelynek középpontjában a trianoni békeszerződés miatt Magyarország mai határain kívül élő magyar diaszpóra állt. Amennyiben még többet tudna meg a Kossuth rádió műsorairól nem kell mást tennie, mint benézni hozzánk a musor.tv weboldalra.