Koleszterin csökkentő gyógynövények

Napjainkban a koleszterint sokféleképpen lehet csökkenteni, ám a legjobb megoldást mégis a természetes gyógynövények jelentik. Számos típusú gyógynövény vesz minket körül, és ezek a gyógynövények hasznosak lehetnek a mindennapokban, mint például a koleszterin csökkentésében.

[wp_ad_camp_1]

Kezdjük az articsókával, aminek levelei egy speciális rostot tartalmaznak, amik megakadályozzák a koleszterin felszívódását a szervezetben, és segítenek csökkenteni az LDL-koleszterin részecskéket is. Ezt a növényt nem ajánlott használni olyan betegeknek, akiknek problémájuk van az epehólyagúkkal. A zeller levele és szára is egy ilyen koleszterin csökkentő növény, amit szinte minden főtt étel elkészítéséhez használunk, ám a levelei és a szára komoly hatással lehetnek a koleszterinre. Sokat csökkenhet a koleszterin szintünk, ha egészségtelen chipsek helyett zellert teszünk a mindennapi uzsonnás dobozunkba.

Csucsóka

Csucsóka

A csucsóka egy olyan egyedülálló növény, amely hozzájárul a szervezet természetes HDL-koleszterin termeléséhez. Ez azt jelenti, hogy a csucsóka segít a testnek természetesen és önmagától megszabadulni a koleszterintől. A gyömbért rengeteg ázsiai ételhez használják, viszont azon kívül, hogy jó ízt ad az ételnek, csökkentheti a koleszterinszintet és gyógyíthatja a torokfájást is. Egy másik híresebb növény, ami csökkenti a koleszterin szintet a szója, amit leginkább a japánok használnak, ezért is van az, hogy a japánok rendelkeznek a legalacsonyabb koleszterin szinttel az egész világon. Felmérések szerint, ha egy étel tartalmaz szóját (legyen az akármilyen étel) az mindenképpen csökkenti a koleszterin szintet. A felsoroltakon kívül még számtalan koleszterin csökkentő gyógynövény létezik, például  a kurkuma, az avokádó, a mezei zsurló vagy éppen a galagonya.