Kezdő útmutató a jobb zöld tea elfogyasztásához

Ha komolyabban kezdi el fogyasztani a teát, akkor nagy valószínűséggel a zöld teával kezdi. Míg Amerikában és Európában a fekete tea uralkodik, Keleten a zöld tea a napi legfontosabb tea, és ez gyakran a „divatos” tea is, amelyet megpróbálunk, miután csak néha kortyolgattuk a Liptont.

[wp_ad_camp_1]

Az a marketingfogás, amely a zöld teát csodaként dicséri, amely harcol a rák ellen, fogyást okoz és tiszta bőrt varázsol nekünk, nagyrészt kitaláció. A zöld tea nem feltétlenül „jobb” az Ön számára, mint bármely más fajta, de ennek ellenére is rengeteg oka van annak, hogy igya. A nagyszerű zöld tea édes, de ropogós és frissítő, mint egy pohár fehérbor, olyan élénkítő, mint egy hideg zuhany, és olyan napsütéses, mint egy meleg tavaszi nap. Biztosan jó érzés inni, még akkor is, ha nem ad szuperhatalmat nekünk. Az avokádóhoz és a banánhoz hasonlóan a tealevelek is barnulnak, miközben oxidálódnak, ami a tea esetében abban a percben kezdődik, amikor levág egy levelet a bokorról. Hagyja, hogy ez a folyamat változatlanul folytatódjon, és teljesen oxidált zöld teát kap, amely sötét, malátás ízét ebből az enzimatikus aktivitásból meríti.

Zöld tea

Zöld tea

A zöld tea készítéséhez a lehető leghamarabb le kell állítania ezt az oxidációt a sütőben, serpenyőben vagy a levelek párolásával. Ezzel rögzíti a tea ízét valamivel a spektrum friss, füves és gyógynövényes oldalán. Az adott ízkészleten belül egy adott zöld tea krémes és diós, vagy dinnyeédes, de akár tengerisós lehet, és olyan ropogós, mint egy éles fenyőfüst. A sajátosságok mind arra vonatkoznak, hogy hol termesztették a teát és hogyan dolgozták fel pontosan. A zöld tea minden fokozatban és árkategóriában kapható, és a prémium ázsiai piacon, ahol az ügyfelek tudása és kereslete egyaránt az égig ér, gyorsan drágulhat – felértékelt fajták esetében akár font több száz ezer forintért is. Mit fizet azért, ha prémiumot vesz? Ez a teától függ, de a magasabb minőségű zöldek általában kevésbé keserűek.