Készítse el saját mandulatejét ezeket a hibákat elkerülve

Valljuk be őszintén, a legtöbb házi mandulatej nem a legjobb. Ha nem túl keserű akkor hátborzongatóan vizenyős és durva egyszerre. Viszont nem kell így lennie. A házi-készítésű mandulatej lehet akár krémes, édes, és olyan finom mint bármely más tejtermék. Minden a technikán múlik. Figyeljen oda tehát, hogy a következő hibákat semmiképp se kövesse el.

[wp_ad_camp_1]

Az első hiba az lehet, ha pörkölt vagy sózott dióféléket használ. Mindenképpen nyers és éretlen dióval kell kezdenie. A sózott vagy a cukrozott diófélék konkrétan sós vagy cukros ízű tejhez vezetnek, ami elég gusztustalan. A pörkölt dió száraz és törékeny, így ez kevésbé krémes tejet eredményez. Ezek kiemelik a keserű ízt, amíg a nyers diófélék inkább érdesebbek. Tervezzen előre és áztassa a dióféléket legalább 12 órán át, mert ha kihagyja ezt a lépést, ez is súlyos hiba lehet. Ez majd simább és krémesebb textúrát ad a dióféléknek. Ez a lépés több folyadékot is eredményez mert a teltebb diók jobban elolvadnak és kevesebb pépet hagynak maguk után. Az áztatás ráadásul aktiválja az enzimeket, így a tej táplálóbb lehet.

Mandulatej

Mandulatej

Az sem lehet jó ötlet ha túl kevés ideig keveri. Ha nincsen egy erős és nagy sebességű keverőgépe, akkor inkább hagyja az egészet, hiszen a tej minősége a keverőgéptől függ. Miután nagy erőfeszítéssel porrá zúzta a dióféléket legalább egy percig, akkor el kell döntenie, hogy mit is szeretne kezdeni a tejjel. Ha főzni szeretne vele később, akkor csak rázza össze a dióféléket a folyadékkal, és folytassa a procedúrát. Ha azt szeretné, hogy mandulateje sima legyen, akkor szitálja át a keveréket. Végül pedig mindenképp ízesítse a tejet, adjon hozzá egy csipet sót, mézet és egy kis juharszirupot a keverés után, hiszen az ízek majd betöltik a folyadékot így egy tökéletes és ínycsiklandozó mandulatejet kaphat.