Kanada legcsodásabb nemzeti parkjai

Kanada sokszínű és festői nemzet, és végtelen a helyek, városok, falvak, nemzeti parkok listája, amiket fellátogathat. Sok utazót vonzanak a kanadai nagyvárosok, például Vancouver, Toronto és Ottawa. Mindenesetre tévedés lenne, ha átugorná azokat a hihetetlen nemzeti parkokat, amelyeket Kanada kínál. A havas hegycsúcsoktól a tengerparti növényzetig terjedően most bővebben olvashat Kanada legszebb nemzeti parkjairól.

[wp_ad_camp_1]

Kontinentális szakadék választja el a kanadai Albertát és British Columbia tartományokat. Alberta oldalán található a Banff Nemzeti Park, a British Columbia pedig egy nagyon hasonló, de kevésbé zsúfolt nemzeti parkkal rendelkezik, amely a Yoho Nemzeti Park nevet viseli. Mindössze két órára található a nyüzsgő Calgary városától, és ez a nemzeti park egy csodálatos hely lesz  a természet szerelmeseinek. A Smaragd-tó élénk színei miatt irreálisnak tűnik a táj és az O’Hara-tó ugyanolyan festői. A legnépszerűbb látványosságok közé tartozik a Natural híd, a Takakkaw-vízesés és a Wapta-vízesés.

Kanada

Kanada

A világ egyik legnagyobb szigete a Baffin-sziget, amely a kanadai Nunavut régióban található. A Baffin-szigeten található az Auyuittuq Nemzeti Park, és egy lenyűgöző tájat kínál, amely ismert őslakos művei, sarkvidéki tája és hihetetlenül hosszú nyári napjai miatt. Az Auyuittuq Nemzeti Park legtöbb látogatója június és július hónapokban érkezik, amikor a nap egyáltalán nem esik le, és éjfélkor ugyanolyan világos van, mint délben. Ebben a nemzeti parkban gyakran vezetnek túrákat, amelyek lehetővé teszik, hogy kipróbálhassa az egyedülálló élményeket, például az igluban alvást vagy a szán-túrát a sarkvidéki tundrán. Ezek mellett a Gros Morne Nemzeti Park és a Riding Mountain nemzeti park is csodás élményekkel gazdagítják majd, ha ide látogatna.