Kalifornia legszebb városai

A Hollywoodról, a Golden Gate hídról és a hihetetlen tengerpartok sokaságáról híres Kalifornia legszebb városai rengeteg látnivalót kínálnak a szerencsés látogatók számára. Ezek a városok gyakran gyönyörű környezetben, a Csendes-óceán mellett helyezkednek el, a régi városrészek között, amelyek mindegyike saját identitással és érzettel rendelkeznek.

[wp_ad_camp_1]

A kaliforniai Közép-völgyben található Fresno négy csodaszép nemzeti parkkal rendelkezik. Következésképpen sokan megállnak itt a Yosemite Nemzeti Parkban a Sierra Nevada-hegységre vezető úton. Noha a város környező mezőgazdasági területe az utóbbi években aszályoktól szenvedett, ez hozzájárult az élelmezés fenntartható megközelítésének ösztönzéséhez, ami viszont Fresno kulináris reneszánszát támogatta. A világ számos különféle közösségének otthona, Fresno remek lehetőség, ha békés helyet szeretne találni a nemzeti parkok felfedezéséhez. A csendes-óceáni tengerparton fekvő lenyűgöző környezettel rendelkező Monterey egy gyönyörű hely, ahol érdemes megállni.

Monterey

Monterey

Szép történelmi központja van, számos régi épülettel amely arra a korszak nyúlik vissza, amikor Spanyolország és Mexikó uralta Kaliforniát. A város csodálatos akváriuma az egyik fő látnivaló, amely vonzza a turistákat Montereybe, és a Monterey Bay Nemzeti Tengeri Szentélye rengeteg érdekes tengeri emlősnek ad otthont. Ha hajókirándulásra indul az öböl körül, akkor ha szerencsés, találkozhat oroszlánfókákkal, fókákkal és delfinekkel. Rengeteg nagyszerű étteremmel és számos szép kilátással az óceánra, Monterey minden bizonnyal nem jelent majd csalódást. A „Nyugati Riviéra” elnevezésű Santa Barbara Los Angeles-i közelsége,  fantasztikus időjárása és festői környezetének köszönhetően kiváló napos kirándulást jelent. Sok nagyszerű tengerparttal rendelkezik, közülük a East Beach a legnépszerűbb. Isteni hely, ha a homokban szeretne pihenni vagy a hullámokon szörfözni.