Jótékony hatású ásványok a lelki egészségért

A természet számtalan olyan csodát rejteget magában, melyek létezéséről sokan alig vagy egyáltalán nem rendelkeznek információval. Ide sorolhatók az ásványok jótékony hatása is, aminek bár nagyon régi időkre visszanyúló történelme van, mégiscsak a New Age hatására az elmúlt 15-20 évben került a figyelem középpontjába a nyugati civilizációkban.

Az ásványok gyógyító erejével már az ősi Atlantiszban is tisztában voltak, ahol állítólag a kristályokat betegségek megszüntetésére is használták. Manapság az ásvány kedvelők egy része szkeptikus, az ásványgyöngyös ékszerek azok ragyogó szépsége miatt viseli, de egyre többen vannak, akik elismerik a kristályok jótékony hatását, sőt azt meg is tapasztalják. Mégis hogyan fejtik hatásukat az ásványok?

Az emberi testben körülbelül 40 olyan kisebb-nagyobb mennyiségben megtalálható ásványi anyag található, amelyek tartós hiánya betegségekhez, az energiaegyensúly felbomlásához vezet. Mint minden fizikai testnek, így az összes ásvány rendelkezik egy olyan általa kibocsátott rezgéssel, ami az emberi test aurájába belépve eltérő rezonanciát eredményez annak különböző pontjain. Ha egy követ egyik szervünkre helyezzük vagy az ásványt ékszerként viseljük, átvesszük az ásvány jótékony rezgéseit, miközben az elszívja a káros rezgéseket a szervezetből.

Ásványok

Ásványok

Tulajdonképpen a kristályok nem tesznek mást, mint megszüntetik az energia áramlását gátló akadályokat, így gyakorolva kedvező hatást érzelmi és lelki egészségünkre. Végső soron a gyógyító kövek támogatásával visszaállítható a testi, lelki és érzelmi egyensúly, aminek a hatása a jobb közérzetben és életminőségben mutatkozik meg.  Akár több ásványt is viselhetünk egyszerre, ezt nem tiltja semmi, így azok hatásait párhuzamosan is élvezhetjük.

Az ásványok a szkeptikus emberekben is kifejtik kedvező hatásukat, viszont a gyógyuláshoz mindenképpen szükség lesz al elhatározásra, s az annak az irányába mutató cselekvésre.
Épp ezért az ásványoktól ne várjunk csodát, alkalmazásuk nem eredményez tökéletes egészséget, gondok nélküli életet, de képesek hatékony támogatni a bennünk elindult pozitív folyamatokat. A jótékony hatású kövek használata nem helyettesíti az orvosi kezelést.

Pozitív hatású ásványokat tartalmazó ékszerek és karkötők rendelhetők a csillaggyongy.hu weboldalról.