Jó ötlet állandóan bekapcsolva tartani a fűtőtestet?

Vannak, akik arra esküsznek, hogy ha elhagyja a család a házat, akkor a kazánt teljesen kikapcsolják. Mások úgy vélik sokkal jobb, ha a kazán állandóan be van kapcsolva, mert ez a hőmérséklet és a gazdaságosság szempontjából is jobb. Alább utána járunk, melyik a jobb megoldás.

[wp_ad_camp_1]

A fűtőtest bekapcsolása kapcsán itt érhet el több információt! Hogy melyik a jobb, bekapcsolva hagyni a fűtést vagy lekapcsolni, amikor épp senki nincs otthon elsősorban attól függ, hogy mennyire jól szigetelt otthonunk. Ha otthonunk kiváló szigeteléssel rendelkezik, akkor nem szükséges bekapcsolni a fűtést, hiszen otthonunkban viszonylag kevés hőveszteségre számíthatunk. Viszont, ha otthonunk mindennek mondható, csak épp energiahatékonynak nem, akkor jobb, ha melegítjük, hiszen, ha kihűl, akkor sokkal nehezebb lesz felmelegíteni a már kihűlt lakást. Ráadásul sokkal több energia szükséges egy teljesen kihűlt lakás fűtéséhez, így ezt is érdemes szem előtt tartani. Miért merül fel az állandó fűtés kérdése? Az emberek többsége napközben nem tartózkodik otthon, tehát csak arra a néhány órára fűtenek be, amikor otthon tartózkodnak. Sokan ezt gondolják a lehető legjobb megoldásnak.

Fűtőtest

Fűtőtest

Ahogy már fentebb is említettük, nem feltétlenül az a jó döntés, ha csak akkor melegítjük fel a lakást, amikor otthon vagyunk. Hazánkban a legtöbb otthon szigetelése bőven hagy maga után kívánni valókat. Tehát, ha nincs melegítve a nem megfelelően szigetelt lakás, akkor teljesen ki fog hűlni, így viszont sokkal nehezebb lesz újra felmelegíteni. Talán még pontosabb úgy fogalmazni, hogy nagyon költséges lesz. Tehát érdemes alaposan végig gondolni, hogy otthonunk milyen szigeteléssel rendelkezik és annak alapján dönteni a bekapcsolva hagyott fűtésről vagy annak rövid idejű kikapcsolásáról.