Jamaica, a karib–szigeti csoda

Jamaica egy fantasztikusan szép és turistacsalogató szigetország, amely a Karib-tengeren található meg az Amerikai kontinenstől csaknem 700 kilométerre, keletre. Egyedülálló növény-és állatvilággal rendelkezik trópusi éghajlatának és a sok csapadéknak köszönhetően.

[wp_ad_camp_1]

Sok érdekesség és látvány miatt érdemes ellátogatni a szigetre. Szemet gyönyörködtető egzotikus erdők, hegyek tengerpartok és ültetvények ejtik ámulatba az embert. Az ország érdekessége közé sorolható a főváros is, Kingston, ami a kereskedelem központja is egyben. Negril az egyik legszebb tengerparti városa, ami kitűnő hely a kikapcsolódáshoz. A csodálatos természet szinte akadályozza az embert, hogy elvonuljon egy flancos szállodába. A falusi kis házikók hangulata, olyan meghittséget ad, ami rádöbbenti az ide látogató embert arra, hogy a természet által kialakított és létrehozott helyek nem is hasonlíthatók a hatalmas épületekhez. Ezeknek valahogy más a varázsa, amit nem mindenhol találhatunk meg.

Jamaica

Jamaica

Etnikai szempontból az igen nagy megoszlás figyelhető meg. Élnek itt spanyolok, angolok, afrikaiak, közel-és távol-keletiek. Ez a megoszlás még sem jelenti azt, hogy bárki is elkülönüljön a másik nemzetiségtől. Egységben, békében szeretnek élni és dolgozni. Nagyon sok mindent termesztenek, amit exportálnak más országokba. Egyszerű vidám emberek, akiket nem csak a munka, hanem az életöröm, a zene is összeköt. Zenéjük stílusa sokféle, aminek hallatán egy idegen ember is hamar otthon érzi majd magát. A hatalmas távolság elrettentő lehet, az Európai turista számára mégis sokan választják Jamaicát úti célul. A homokos tengerpart, a kényelem, az Európai szemnek néha különleges növény- és állatvilág és a nyugodt környezet csábítja évről évre turisták százezreit erre a fantasztikus szigetre.