Izlandi mák növényprofil

Élénk, vidám színes virágot keres kertjéhez? Az izlandi mák vagy a Papaver nudicaule lehet a virág az Ön számára. Ez a virágos növény évelő, amely szubarktiszi régiókban virágzik, de melegebb éghajlaton gyakran ugyanúgy ültetik, mint az egyéves növényeket. Tollas lombot és szőrös vagy homályos virágszárakat hoz létre.

[wp_ad_camp_1]

Magas szárai lombtalanok és élénk színű virágokat hoznak létre, mindegyik négy vékony, selymes szirommal rendelkezik. A mák, az izlandi mák sajátos fajtája a vöröstől a rózsaszínig, a narancssárgáig, a sárgáig és akár a fehérig is változhat. Nevük ellenére az izlandi mákok valójában nem Izlandon őshonosok. Azonban inkább a hűvösebb hőmérsékletet kedvelik, és szubarktiszi régiókban boldogabbak. Hidegen ellenálló növények, még finom megjelenésű virágzásaikkal is. Az izlandi mákok kedvelik a gazdag, jól vízelvezető talajt. Ha gondoskodik arról, hogy a mákok ne legyenek nedvesek, elkerülheti a gombákkal vagy a gyulladással kapcsolatos problémákat. Az izlandi mákok másik kedvence a rengeteg napsütés. Részleges árnyékban nőhetnek, de inkább a teli napsütést részesítik előnyben. Ezek a növények késő tavasztól nyár elejéig virágoznak, és vonzzák a madarakat, méheket és pillangókat.

Izlandi mák

Izlandi mák

Annak érdekében, hogy az izlandi mák egészséges és folyamatosan virágzó maradjon, ügyeljen arra, hogy kihúzza vagy eltávolítsa a régi virágokat. Ez arra ösztönzi a mákot, hogy több virágot termeljen. Annak ellenére, hogy szubarktiszi régiókban él és szereti a hűvösebb hőmérsékleteket, az izlandi mák szereti a sok napsütést. Győződjön meg róla, hogy a talaj könnyű és könnyen lefolyik, hogy elkerülje a gombák szaporodását vagy fertőzését. A termékeny, gazdag talaj könnyen eltarthatja a különböző gombákat, ami problémát jelenthet az izlandi mák számára. Ebben kulcsfontosságú szerepet játszik az a virágmennyiség is, amelyet ezek a virágok produkálnak. A túl sok víz lehet az izlandi mák első számú ellensége.