Izland turisztikai látványosságai

Izlandon szinte minden megtalálható félelmetes gleccserektől és geotermikus forrásoktól kezdve egészen az aktív vulkánokig, Izland tehát az a hely, ahol mindig a természet van a központban. Elszigetelve Európa többi országától a tűz és a jég földje egyedülálló kulturális örökséggel, irodalommal és zenével rendelkezik, amiket minden turista magával ragadónak tart.

[wp_ad_camp_1]

Az első látványosság Izlandon mindenképpen a Kék Lagúna ami egy órányi útra van a fővárostól, Reykjaviktól. Ez az ember által alkotott tó túlhevített tengervízzel rendelkezik, amit egy közeli lávafolyás szellőztet. A geometrikus víz ásványi anyagokat tartalmaz, például szilícium-dioxidot, de a legtöbb turistát a gőzölgő lagúnában való lazítás vonzza ide. Itt ráadásul olyan éttermet is találhat ami a lagúnára néz, valamint egy 35 szobás szálláshely is található itt. A következő izlandi látványosság a Vatnajokull Nemzeti Park, ami otthont ad Európa legnagyobb gleccserének. A nemzeti park négy részből tevődik össze, de a park leglátogatottabb része a Skaftafell déli területe, ahol a vízesések kék színűek.

Izland

Izland

Jokulsarlon is kihagyhatatlan a turisták számára, hiszen itt látható és hallható az a jelenség, amikor egy jéghegy leválik egy gleccserről és a tengerbe omlik. A legjobb hely arra, hogy ezt megtapasztalja a Jokulsaron Gleccser Lagúna, ami Délkelet-Izlandon található.  A tóban levő lassan mozgó jéghegyek látványa pedig sokkal káprázatosabb, ha egy túrahajó fedélzetéről csodálja meg azt. Végül, de nem utolsó sorban a fővárost, Reykjavikot is érdemes felkeresni, ami 120000 lakossal rendelkezik. A városban folyamatosan kiállítások vannak, valamint több múzeumban is utána lehet járni Izlant történelmének. A város központjában ezen kívül nagyon jó boltokat, bárokat és éttermeket is találni.