Izland legszebb vulkánjai

Az Atlanti-óceán északi részén a  vadvizekkel körülvett Izland geológiai és vulkáni szempontból aktív ország, amely számos lélegzetelállítóan gyönyörű tájat kínál az ide látogatóknak. Mivel a Közép-atlanti hegygerincen fekszik, a szigetet vulkánok borítják; körülbelül 30 aktív vulkánja van.

[wp_ad_camp_1]

Ezek gyakran a nagy lávamezők közepette, a csillogó gleccserek alatt fekszenek, vagy a sziklás hegycsúcsok között rejtőznek el. A sziget északi részén fekvő Krafla egy kedves kaldera, amelyet forró iszap-medencék és forró források vesznek körül. Tüzes és gyakori geotermikus tevékenységével ellentétben, kráterében található egy hidegvízi tó, amely híres csodálatos smaragdzöld színéről. Miközben csak 818 méter magas, Krafla külvilágának megjelenése miatt mindenképpen érdemes megnézni. Sokan látogatják meg a közeli Myvatn természetfürdő mellett. Az Izlandi hegyvidéken helyezkedik el a Prestahnúkur amely alacsony fekvésű és szinte élettelen tájak felett helyezkedik el. A vulkán körüli sivatag sötét és elhagyatott megjelenése az évezrednyi lávaáramlásnak és a földbe bekeveredő hamukitöréseknek tulajdonítható.

Izland vulkán

Izland vulkán

Maga a kopár és sziklás Prestahnúkur és annak 1220 méter magas csúcsa nem a legszebb látvány, de hosszú története van. A múltban sokan úgy gondolták, hogy szellemek élnek benne. A neve izlandiul azt jelenti: „a papok csúcsa”. A vulkánt körülvevő népmeséket sosem cáfolták, éppen ezért a Prestahnúkur elhagyatott környezete minden bizonnyal emlékezetes és érdekes látogatást tesz lehetővé. A Snaefellsjokull az egyik leghíresebb és legnépszerűbb látnivaló egész Izlandon, a Snaefellsnes-félsziget csúcsán fekszik, jeges vizekkel körülötte. Az ezer évszázadokkal ezelőtt kialakult ókori sztratovulkánt csillogó gleccserek, egyenetlen kráterek és lávahegyes tájak díszítik.