Isztambul legszebb látnivalói

Isztambul az a város, amely a kultúrát és a történelmet egy izgalmas és pezsgő várossá egyesítette, és ez a város rengeteg látnivalót ajánl az ide érkező turisták számára. A várost az újkőkorszak idején alapították, viszont a mai Isztambul egy rendkívül modern város ami hű marad a történelmi örökségekhez, például mecsetekhez, bazilikákhoz és katedrálisokhoz is. A Kelet és a Nyugat között állva, Törökország legnagyobb városa egy bájos aurával rendelkezik ami vonzó lehet minden látogató számára.

[wp_ad_camp_1]

Az első látnivaló a Hagia Sophia, ami egykoron egy imaház volt, amit több valláshoz is tartozott az évszázadok során. Csaknem 6 évtizeden át a 12. században egy római katolikus templom volt, mecsetnek pedig 1453-ban nyilvánították, és az is maradt egészen 1931-ig, amikor bezárták. 1935-ben pedig újranyílt mint múzeum. Az épület híres a mozaikokról, amelyek különböző vallási jeleneteket ábrázolnak. A Kék mecset egy szintén híres épület amit mindenképpen érdemes fellátogatni, ez a mecset még ma is aktív imaházként működik. Épp ezért a turistáknak minden látogatást óvatosan kell időzíteniük, mert a mecset zárva van napi ötször, amikor a muzulmánok imádkoznak.

Isztambul

Isztambul

A következő megálló a Topkapi Palota lehet, amely egy kötelező látnivaló, hiszen ötvözi a történelmet és a gyönyörű tájat, ezt az élményt pedig nem lehet elsietni. Az épület gazdag az Oszmán Birodalom történelmében, maga Topkapi pedig egy dombon található, amelynek kilátás van a Márvány-tengerre, a Boszporuszra, illetve az Aranyszarvra. Végül de nem utolsó sorban a Nagy Bazárhoz is érdemes ellátogatni, hiszen több mint 5.000 bolttal rendelkezik, és így ez a világ egyik legnagyobb kültéri piaca. A piacon lehetőség van ékszerek, szőnyegek, fűszerek, régiségek, illetve kézzel festett kerámiák vásárlására is.