Ilyen hangfallal lesz minőséges a hangzás

Különböző méretű és kialakítású hangszórók közül választhatjuk ki azt, amivel teljes lesz a hangélmény. Nemcsak a kedvenc filmjeinket nézhetjük térhatású hangzással, hanem a otthon, a négy fal között is átélhetjük a koncert hangulatát.

[wp_ad_camp_1]

Ugyanis egy minőségesen kialakított hangfal nem torzítja el a dallamokat akkor sem, ha feltekerjük maximálisan a hangerőt. Érdemes tehát a választékból egy valóban kifogástalan minőségű mellett dönteni. A termékek több éves garanciája is azt jelzi, hogy hosszabb időn keresztül számíthatunk majd a páratlan dallamokra.

Decibel vagy watt?

A termékleírásokban számos adatot kapunk a kereskedőktől és a gyártóktól, hogy tájékozódhassunk a hangfal teljesítményéről. Nagy segítséget jelent, ha meghallgathatjuk, hogyan szól. Sokan már on-line lehetőséget is biztosítanak ahhoz, hogy például egy Dynaudio hangfallal megismerkedhessünk. A fülünkön túl mire hagyatkozhatunk még? Általában a watt és a decibel a meghatározó jellemzők, amikor a minőséget keressük a technikai felszerelésben. A hangnyomást a watt mérőszámai jelzik, azonban az átütő eredmény nem ettől következik be. Tévedés azt gondolni, hogy egy jobban terhelhető hangfal (természetesen, ha erősítőt használunk, annak más téren számos pozitív hatása lesz) sokkal jobban szól. A hangdoboz érzékenysége az, amely a maximális hangerőt jelentősen befolyásolja. A magasabb értékű decibel emel a hangfal minőségén. Ezt ne felejtsük el, amikor átpörgetjük a kínálatot.

A center- és a mélysugárzó

A hangzás minőségét egyéb speciális hangfalakkal is emelhetjük. A mélysugárzó biztosítja a térhatást, és a hangerősséget. Egy Dynaudio Emit center hangsugárzó viszont a beszédhangot közvetíti kimagasló teljesítménnyel.

Több típusú hangfal összekapcsolásával még teljesebbé tehetjük a hangélményt!