Így töltsön el néhány hetet Kambodzsában

Ha Délkelet-Ázsiát szeretné felfedezni, hiba lenne kihagyni Kambodzsa hihetetlen nemzetét. Kambodzsa Thaiföld, Laosz és Vietnam között fészkel, és egyik oldalán a Thai-öböl kék vizével büszkélkedhet, kényelmes helyen, a régió szívében.

A legjobb az egészben, hogy mindenki számára kínál valamit, akár ázsiai nagyvárosok nyüzsgésére vágyik, akár a világhírű tájakat és történelmi látnivalókat részesíti előnyben. Ezzel a mintaútvonallal megtervezhet két hetet Kambodzsában, ügyelve arra, hogy elérje a csúcspontokat, valamint néhány rejtett gyöngyszemet. Ahol a Tonle Sap és a Meking folyók összefolynak, ott található Kambodzsa fővárosa, Phnom Penh. Egykor a Kelet Párizsaként ismerték, köszönhetően számos lenyűgöző francia gyarmati épületnek, amelyek a város központjában maradtak. Amíg ott jár, mindenképpen fedezze fel a híres királyi palotát, a Kambodzsai Nemzeti Múzeumot, a Wat Phnom néven ismert dombtemplomot és az Olimpiai Stadiont, amelyet megépítettek, de soha nem használtak olimpiához. Ha bepillantást szeretne kapni a régió sötétebb történelmébe, tervezzen megrendítő látogatást a Choeung Ek Gyilkosmezőkbe, valamint a Tuol Sleng Népirtási Múzeumba, amelyek egyaránt fontosak Kambodzsa kollektív kultúrája és történelme szempontjából.

Kambodzsa

Kambodzsa

Sok látogató számára a kambodzsai utazás során a legjobban várt úti cél Siem Reap, Angkor kapuja. Az Angkor Régészeti Parkon belül nem akarja kihagyni Angkor Wat nagy templomát, Angkor Thom ősi fővárosát, több lenyűgöző, különböző romos templomot, az Elephant Terrace-t és az öt lenyűgöző bejárati kaput. Ha többet szeretne megtudni a régióról és hihetetlen történelméről, látogasson el a városban található Angkor Nemzeti Múzeumba. Tegye teljessé tartózkodását borkóstolóval Siem Reapben, főzőtanfolyamokkal vagy kambodzsai jelmezeket, táncot és zenét magában foglaló színházi előadással. Phnom Penh után Battambang Kambodzsa legnagyobb városi területe.