Így óvd meg a mobiltelefonod állapotát

Amikor az újonnan vásárolt mobiltelefonunkat először a kezünkben tartjuk az – kár is lenne tagadni -, egy igazán felemelő pillanat. Az első pár hétben aztán a legapróbb porszemtől is védjük, s persze még a szokásosnál is jóval többet nyomkodjuk, hiszen ilyenkor még erőteljesen dolgozik az újdonság varázsa.

Aztán eltelik egy kis idő, és már nem szentelünk kiemelt figyelmet a kütyünek, szép lassan hozzászokunk az új funkciókhoz, és már egyre kevésbé érezzük különlegesnek a ketyerét, hisz jól belaktuk, már nem több mint egy használati tárgy. Ezzel együtt pedig sok esetben a megvigyázásán is egyre több csorba esik, már nem törölgetjük napi szinten és az egyre sokasodó hajszálkarcok láttán is csak legyintünk. Ha azonban átesünk a ló túloldalára, és a szükségesnél is kevésbé foglalkozunk a telefon állapotának megőrzésével, akkor bizony rövid idő elteltével azon kapjuk majd magunkat, hogy a használatból eredő nyomok esztétikailag igen zavaróvá válnak, sőt, az sem elképzelhetetlen, hogy bizonyos funkciók elkezdenek rakoncátlankodni.

Mobiltelefon

Mobiltelefon

Ezt elkerülendő a legegyszerűbb, ha tartjuk magunkat – egy nem túl szigorú, ám de szükséges – karbantartási rendszerhez. A legfontosabb lépése ennek, hogy már a megvásárlást követően azonnal beszerzünk egy minőségi tokot és persze fóliát, amelyek minden oldalról védik a készüléket. Ha ezzel megvagyunk, akkor a legnagyobb lépést már meg is tettük, hogy a külső behatásoktól megóvjuk a mobilt, ám időnként – legalább havonta egyszer – vegyük ki a tokból, alaposan tisztítsuk le – a hátlapot, illetve a tok belsejét is -, mert a bekerülő porszemek bizony karcolnak. Ugyancsak érdemes a hangszórók és a csatlakozók réseit finoman kipucolni, így elkerülhetjük, hogy a rések eltömődjenek. Emellett óvjuk a telefon akkumulátorát is, lehetőleg ne hagyjuk lemerülni, és ne töltsük nyolcvan százalék fölé, mert az élettartamának ezzel ártunk a legtöbbet. Ha ezt a pár lépést következetesen elvégezzük, akkor – némi szerencsével – hosszú évekig hűen fog szolgálni minket a készülék.