Így lehet a nyaralás tényleg nyaralás, feszültségek nélkül

A legtöbben alig várjuk, hogy végre nyár legyen és elérkezzen a várva várt vakáció ideje. Noha felnőtt korban ez már sajnos nem két hónapot jelent, azért az az egy-két hét kikapcsolódás szinte mindenki számára az év egyik legszebb időszaka.

Ilyenkor aztán sokan valami távoli helyen próbálják meg kipihenni az egész év fáradalmát, gondolván, hogy nem nyaralás a nyaralás tengerpart, napozás, no meg a homokos strandon való lustálkodás nélkül. Ez idáig abszolút rendben is van, ám ha nem figyelünk oda rendesen, akkor könnyen lehet, hogy az álomból egy csapásra rémálom lesz és alig várjuk majd, hogy végre visszatérjünk a jól megszokott, szürke hétköznapokba. Mire is érdemes tehát nagy hangsúlyt fektetni, ha azt szeretnénk, hogy a nyaralásunk tényleg a pihenésről és az élményekről szóljon, ne pedig arról, hogy egyik veszekedés követi a másikat?

Nyaralás

Nyaralás

Nos, első lépésként lényeges, hogy amennyire csak lehet, még bőven indulás előtt tervezzük meg, amit egy ilyen úttal kapcsolatban csak meg lehet. Alaposan és körültekintően válasszunk szállást – és ellátást -, no és azt is érdemes összegyűjteni, hogy milyen látnivalókat szeretnénk meglátogatni az utunk során. Ha ezzel megvagyunk, akkor jó előre pakoljunk be, többször is átgondolva, hogy mik azok a dolgok, amiket semmiképp sem szabad otthon hagyni – azaz nem szerezhetők be a célországban -. Ha ezzel is megvagyunk, akkor már csak türelmesen kell várni az indulás napját, amikor is csak arra figyeljünk, hogy időben kiérjünk a reptérre, és lehetőleg előző este alaposan aludjuk ki magunkat. Fáradtan utazni ugyanis mindig feszültséggel jár, aminek sosem lesz jó vége. Ha megérkeztünk, akkor ne csapjunk rögtön a lecsóba. Hagyjunk időt az akklimatizálódásra, pihenjünk egy keveset, hisz bőven van időnk felfedezni a környéket. Emellett az is fontos, hogy ne akarjunk háromheti programot bele zsúfolni egy napba, mert csak kapkodás és idegeskedés lesz a vége. Ne felejtsük el, hogy pihenni és szórakozni jöttünk, így hát a munkát is hagyjuk inkább otthon. Bármilyen probléma is lép fel a munkahelyünkön, az ráér addig, amíg hazaérünk.